| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |


Poprzedni temat «» Następny temat
Procesor jakiej firmy posiadasz?

Procesor jakiej firmy posiadasz?
Intel
64%
 64%  [ 9 ]
Fujitsu
0%
 0%  [ 0 ]
Toshiba
0%
 0%  [ 0 ]
AMD
35%
 35%  [ 5 ]
Sony
0%
 0%  [ 0 ]
IBM
0%
 0%  [ 0 ]
Freescale
0%
 0%  [ 0 ]
Texas Instruments
0%
 0%  [ 0 ]
VIA Technologies
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 14
Wszystkich Głosów: 14

Autor Wiadomość
baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait


Nick na CM: hejo
Posty: 674
Skąd: Zakopane/Kraków
Wysłany: 2009-04-04, 19:27   

Ja p...

Jak Crysis to gra, z ery kiedy nie było kładów/były nie rozpowszechnione to możecie mówwić do mnie panie przez małe p.

Gry pójdą na kładach ale te procki nie wykorzystają nawet 80% ich możliwości. Np. mario DOS - Cztery redzenie intela 2 GHz - 50 fps; Jeden Intel EE 3 GHz - 70 fps. 4*2=8 1*3=3 ^^
_________________
-'
 
     
xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Posty: 863
Skąd: stamtąd -->
Wysłany: 2009-04-07, 16:18   

Pierdzielicie o procesorach, ale w grach mało dają. Najważniejsza jest karta graficzna i nic więcej.
 
 
     
omen 
Thing That Should Not Be


Nick na CM: omen10
Posty: 578
Skąd: Nie wiem
Wysłany: 2009-04-07, 16:34   

Buahahahahahahhaha. Ale się uśmiałem. Do gier najważniejszy jest procesor. Jak masz słabego procka to karta graficzna za przeproszeniem gówno ci da. Mój szwagier ma 8800 GT i Intel Core 2 Quad Q6600. Karta graficzna normalnie ma 512MB, ale dzięki procesorowi grafika zwiększyła się do... nieco ponad 1800 MB. I wszystko dzięki procesorowi.
@Baczus
Aleś palnął z DOS'em...

Warn bez wejścia w profil /baczus
_________________
Ostatnio zmieniony przez baczus 2009-04-07, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Posty: 863
Skąd: stamtąd -->
Wysłany: 2009-04-07, 16:35   

A więc kto lepiej się zna - facet w dobrym sklepie z kompami, który zna się na swojej pracy i wygląda na pakera czy jakiś omen?
 
 
     
Baca 


Nick na CM: Baca
Posty: 20
Skąd: Z Pobocza(bo piłem)
Wysłany: 2009-04-07, 16:53   Procesor jakiej firmy posiadasz?

omen10 napisał/a:
Buahahahahahahhaha. Ale się uśmiałem. Do gier najważniejszy jest procesor. Jak masz słabego procka to karta graficzna za przeproszeniem gówno ci da. Mój szwagier ma 8800 GT i Intel Core 2 Quad Q6600. Karta graficzna normalnie ma 512MB, ale dzięki procesorowi grafika zwiększyła się do... nieco ponad 1800 MB. I wszystko dzięki procesorowi.
@Baczus
Aleś palnął z DOS'em...



No muszę ci powiedzieć że twój szwagier ma tą samą kartę graficzną co ja .Już wam gadam o co chodzi.Geforce 8800 GT ma prawie takie same wyniki jak Geforce 9800 GT
_________________
[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]


{Raz{Dwa}Trzy} Twój komp patrzy !
 
 
     
Baca 


Nick na CM: Baca
Posty: 20
Skąd: Z Pobocza(bo piłem)
Wysłany: 2009-04-07, 16:54   

xRazor napisał/a:
Pierdzielicie o procesorach, ale w grach mało dają. Najważniejsza jest karta graficzna i nic więcej.



Nie prawda!!!! Procek też się liczy.
_________________
[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]


{Raz{Dwa}Trzy} Twój komp patrzy !
 
 
     
xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Posty: 863
Skąd: stamtąd -->
Wysłany: 2009-04-07, 17:07   

Ale nie tak bardzo jak karta
 
 
     
Baca 


Nick na CM: Baca
Posty: 20
Skąd: Z Pobocza(bo piłem)
Wysłany: 2009-04-07, 17:09   Procesor jakiej firmy posiadasz?

xRazor napisał/a:
Ale nie tak bardzo jak karta




No to co będziesz se planował kupienie bardzo mocniej grafiki?
_________________
[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]


{Raz{Dwa}Trzy} Twój komp patrzy !
 
 
     
baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait


Nick na CM: hejo
Posty: 674
Skąd: Zakopane/Kraków
Wysłany: 2009-04-07, 17:48   

Procesor odpowiedzialny jest za działania arytmetyczne oraz kopiowanie danych. Wszelka pamięć operacyjna odpowiedzialna jest za przechowywania danych będących w aktualnym użyciu (bufor obrazu itp.).

Prosze mi nie pierdolić, że przy dobrym procku pamięć fizyczna zwiększyła się kilkukrotnie. to jest NIE MOŻLIWE, nie da się tego zrobić i nigdy nie będzie się dało.

Mój przykład można było zastosowac w każdej grze, z przed ery dulacore'ów np. Counter Strike.

Procesor ma niestety dużo większe znaczenie w grach, niż karta grafiki. Ważny jest też ram, dopiero potem grafika.
_________________
-'
 
     
Baca 


Nick na CM: Baca
Posty: 20
Skąd: Z Pobocza(bo piłem)
Wysłany: 2009-04-08, 12:01   Procesor jakiej firmy posiadasz?

baczus napisał/a:
Procesor odpowiedzialny jest za działania arytmetyczne oraz kopiowanie danych. Wszelka pamięć operacyjna odpowiedzialna jest za przechowywania danych będących w aktualnym użyciu (bufor obrazu itp.).

Prosze mi nie pi***olić, że przy dobrym procku pamięć fizyczna zwiększyła się kilkukrotnie. to jest NIE MOŻLIWE, nie da się tego zrobić i nigdy nie będzie się dało.

Mój przykład można było zastosowac w każdej grze, z przed ery dulacore'ów np. Counter Strike.

Procesor ma niestety dużo większe znaczenie w grach, niż karta grafiki. Ważny jest też ram, dopiero potem grafika.


Masz racie.
_________________
[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]


{Raz{Dwa}Trzy} Twój komp patrzy !
 
 
     
Eowina 


Posty: 193
Skąd: Kostrzyn/Szczecin
Wysłany: 2009-04-08, 12:14   

Intel Pentium Dual CPU T3400 (2x2,16GHz), całkiem wydajny, póki co nie mogę narzekać.
 
     
omen 
Thing That Should Not Be


Nick na CM: omen10
Posty: 578
Skąd: Nie wiem
Wysłany: 2009-04-08, 17:33   

baczus napisał/a:
Prosze mi nie pi***olić, że przy dobrym procku pamięć fizyczna zwiększyła się kilkukrotnie. to jest NIE MOŻLIWE, nie da się tego zrobić i nigdy nie będzie się dało..
Nie napisałem że zwiększyło pamięć fizyczną ;P I jak widać nie całkiem mnie zrozumiałeś.
_________________
 
 
     
baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait


Nick na CM: hejo
Posty: 674
Skąd: Zakopane/Kraków
Wysłany: 2009-04-08, 19:30   

Grafika nie może się zwiększać/zmniejszać. Zwiększać to może się coś w niektórych momentach a potem wraca do normalnego rozmiaru ;p

Napisz jeszcze raz, po polsku.
_________________
-'
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group