Po jakichĹ okoĹo 5 minutach od wĹÄ czenia komputer mi sie zacina caĹkowicie na jakas minute. RobiĹem skana i nie ma wirusĂłw. Wkurza mnie to, mozecie cos poradzic?
Wysłany: 2010-05-16, 13:25 Problem z pĹytami na ViĹcie
PiszÄ w sprawie problemu, ktĂłry pojawia siÄ juĹź od roku, czyli praktycznie od samego poczÄ tku kupna komputera.
Kiedy wkĹadam pĹytÄ do napÄdu system zaczyna wariowaÄ, wszystko staje "w miejscu", strasznie muli, sĹychaÄ jak pĹytka pracuje kilka sekund w napÄdzie, a później siÄ "zatrzymuje".
Najgorsze jest to, Ĺźe nie ma ĹciĹle okreĹlonych pĹyt, ktĂłre nie dziaĹajÄ , niektĂłre z CDA dziaĹajÄ , niektĂłre nie, tak samo z "KolekcjÄ Klasyki" i innymi seriami, proszÄ bardzo o pomoc, w internecie szukaĹem, ale nie znalazĹem rozwiÄ zania, sami uĹźytkownicy ktĂłrzy majÄ to samo. Wiem, Ĺźe jest to problem z VistÄ , poniewaĹź jeszcze nie widziaĹem, Ĺźeby ktoĹ miaĹ podobnÄ sytuacjÄ na XPku.
NaprawdÄ bardzo proszÄ o pomoc, bo juĹź nie wyrabiam.
PrzekleĹstwo nowszych systemĂłw (W7). Mam to samo z kaĹźdÄ pĹytÄ , napÄd odczytuje jÄ po okoĹo 2 minutach od wĹoĹźenia, przy czym komputer dziaĹa wolniej ;/
Dzisiaj mojemu koledze wpieprzyĹ siÄ Think Point. Pseudo-antywirus, wszysko blokuje i ĹźÄ da aktualizacji za 100$. Nie wiem jak go usunÄ Ä, prĂłbowaĹem kilkoma programami ale po prostu go nie wyszukiwaĹo. W procesach tez go nie ma. Poradzcie cos ;f
Wysłany: 2011-09-03, 19:25 Kolory kropki na monitorze
PiÄ tek 1 wrzeĹnia
Odpalam kompa a tu na monitorze jakies paski kropy
Dobra na poczÄ tek tryb 640x480 i szukanie driverĂłw do monitora (LG Flatron l192ws)
DriverĂłw nie ma
Dobra do karty graficznej drivery sa ale nic poprawiajÄ
Kolejny dzien
Na szÄĹcie obraz jest wiÄc pĂłki co ĹciÄ gam Windowsa i dalej go naprawiam
ChciaĹem zainastalowaÄ drivery do karty
OkazaĹo Ĺźe je odrzuca
Wiec kierunek servis
W servisie nic nie zrobili bo karta grafiki zaczÄĹa "gĹupieÄ"
Procek:Q6600 2.4 GHZ
PĹyta:EP45-DS3R Gigabyte
Karta Grafiki:Geforce 9800 GT Gigabyte 512 MB
Zasilacz:Pentagam 500W
Zasilacz jest sprawny.a niedoborĂłw mocy brak
EDIT:Witam
wedĹug Pana opisu przypuszczam, iĹź powstaĹy na karcie graficznej pod gĹĂłwnym
chipem tzw. zimne luty, ktĂłre powodujÄ artefakty.
Nowe ukĹady do tej karty nie sÄ juĹź produkowane, jedynie co moĹźemy zrobiÄ to
"dogrzaÄ" chipa na maszynie BGA z odpowiednimi topnikami.
Taka naprawa zapewni poprawne dziaĹanie karty jeszcze przez jakiĹ czas.
Koszt naprawy 32,50 zĹ netto +
23% VAT, odesĹanie karty w cenie naprawy. Na tÄ naprawÄ nie udzielamy
gwarancji. JeĹźeli "dogrzanie" nie pomoĹźe to nie pobieramy Ĺźadnej opĹaty.
JeĹźeli siÄ Pan zdecyduje na naprawÄ pĹatnÄ to proszÄ o informacjÄ, nastÄpnie
podam kolejne instrukcje jak wysĹaÄ kartÄ.
Tak mi goĹciu powiedziaĹ na emailu z servisu w WrocĹawiu
WĹaĹnie siÄ zastanawiam nad GTS 450 od Gigabyte
A pozatym jeĹli macie byle jakie produkty od Gigabyte po gwarancji ale wam padĹy to piszcie to tego goĹcia marek.miaso@gigabyte.pl bo on sie tym zajmujÄ naprawÄ produktĂłw po gwarancji (wielkie + dla gigabyte za takie coĹ asus i reszta takich programĂłw nie majÄ )
EDIT:Pentagram = szatan w niego wstÄ piĹ ?
EDIT 2 : "dogrzaÄ" to mogÄ sam siebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum