| FAQ | Szukaj | U¿ytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Wykop, nasza-klasa, fora dyskusyjne - społeczność
Autor Wiadomo¶æ
Hawkeye 
Moderator na emeryturze
Tata Psychopata

Nick na CM: smalltomasz
Sk±d: Od rzeźnika wracam
Wys³any: 2009-05-17, 15:26   Wykop, nasza-klasa, fora dyskusyjne - społeczność

Każdy portal można jakoś scharakteryzować. Często opinia o nich zależy od społeczności user ów portali. My również aktywnie bierzemy udział w rozwoju tych społeczności dodając coś od siebie: wrzucając nowe informacje lub komentując je. Poznajemy nowych ludzi, dyskutujemy z nimi, czasami zdobywamy nowe przyjaźnie.

Nasuwają mi się różne pytania. Mianowicie, czy korzystacie i czy bierzecie aktywny udział w takich społecznościach? (nie liczmy tego forum) Co drażni Was w portalach społecznościowych, a co lubicie? Co sądzicie o wykopie i 'wykop effect'? Jakie strony odwiedzacie? Jakie zjawiska zauważacie na tych stronach?

Cóż, korzystam z takowych stron. Sądzę, że raczej nie przeginam nigdzie pałki i nie drażnię ludzi. Patrząc jak inni korzystają z neta nasuwa mi się myśl, że nie wszyscy powinni mieć dostęp do Internetu. ;p
Taki ot przykład: wyraz noob. Obecnie jest to słowo negatywne, obraźliwe, ale na samym swoim początku oznaczało osobę nową, początkującą - newbie. Był to wręcz grzecznościowy zwrot. Starzy, obyci użytkownicy teraz tylko kręcą głową patrząc, jak młodzi wyzywają się od 'noobów', dla starych userów jest to spaczenie.

Drażni mnie ogólnie debilizm jaki przemawia w działaniach niektórych użytkowników Internetu. Wiele osób traktuje Internet jak własną piaskownicę, bądź śmietnik.

Dla przykładu: kilku kolesi z mojego LO zaczęło najeżdżać babcie, które się 'bawiły' na forum dyskusyjnym szkoły na NK (portal był przeznaczony raczej dla osób, które naukę już skończyły...). Nie chce mi się wszystkiego po kolei opisywać, bo to klasyczne zachowania, kiedy ktoś uważa, że w necie wszystko mu wolno. Zabawne jest to, że Ci kolesie w szkole podpierają ściany, są wręcz przezroczyści. Brak odwagi w realu, odbijają sobie podbojami na NK. Żałosne. ;)

Jeżeli popełniłem jakieś błędy, topic jest nudny, albo mój post jest po prostu kiepski, to przepraszam. Topic można ewentualnie wyrzucić.

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Sk±d: Wroclaw
Wys³any: 2009-05-17, 15:42   

Co to jest wykop effect?

Ja kiedys sie udzielalem na bardzo duzej ilosci for, ale mi sie znudzily tematyki (webmastering, pilka nozna). Aktualnie tylko nk. Nie znajduje na nim nowych znajomych, glownie sluzy mi ona do forum klasowego, dodawania i komentowania zdjec znajomych oraz czytanie korespondencji kolezanek :P

No dobra, jeszcze na lascie mi sie zdarzy poznac kogos, ale bardzo, bardzo rzadko.

Hope 

Sk±d: masz taką perukę?
Wys³any: 2009-05-17, 18:34   Re: Wykop, nasza-klasa, fora dyskusyjne - społeczność

Hawkeye napisa³/a:
Taki ot przykład: wyraz noob. Obecnie jest to słowo negatywne, obraźliwe, ale na samym swoim początku oznaczało osobę nową, początkującą - newbie. Był to wręcz grzecznościowy zwrot. Starzy, obyci użytkownicy teraz tylko kręcą głową patrząc, jak młodzi wyzywają się od 'noobów', dla starych userów jest to spaczenie.

Mi się wydawało, że teraz używa się słowa "noob" i "newbie", tylko że noob to osoba, która gra 2 lata w jakąś gierkę, a nie zna jej podstawowych zasad, "bo ona ma zawsze rację"
A za to Newbie to osoba dopiero zaczynająca grać, ale nie wstydząca się pytać.

Hawkeye 
Moderator na emeryturze
Tata Psychopata

Wys³any: 2009-05-17, 18:49   

Przeczytaj raz jeszcze to, co zacytowałeś. Napisałem, że kiedyś te słowa oznaczały praktycznie TO SAMO.
Teraz słówko noob zastępuje dobre i stare 'ty jebany chuju!'. ;)

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Sk±d: stamtąd -->
Wys³any: 2009-05-18, 19:07   

Na NK miałem konto - usunąłem.
Ostatnio zmieniony przez xRazor 2016-05-07, 16:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

eee 

Sk±d: /home
Wys³any: 2009-05-18, 19:52   

Ja mam konto na prawie wszystkich serwisach społecznościowych ale aktywnie korzystam tylko z YouTube

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Sk±d: Nie wiem
Wys³any: 2010-01-20, 19:29   

Ja mam konta na YouTube, Naszej-klasie (ostatnio nasza-fotka.pl), F1 Wyprzedź mnie, DobreProgramy.pl i Wikipedii :D

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Sk±d: Z Nienacka
Wys³any: 2010-01-20, 20:02   

JuTube, nk i setka portali warezowych wymagających rejestracji ;P

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Sk±d: about:blank
Wys³any: 2010-01-20, 20:47   

Dużo tego. YT, Chomik, NK, Wykop (nie korzystam), Demoty (to samo), kilka for, MySpace (nie korzystam), KVR Audio, Lockerz, Last, Wiki i coś jeszcze.

Kuba122 
Korfballista

Nick na CM: Kuba 122
Sk±d: Klembów
Wys³any: 2010-02-11, 12:15   

Nie używam Nk, grona i innych, jest to sprzeczne z moimi zasadami 8)
Brzydze się każdym portalem, na ktrym jest opcja dodaj do znajomych
Patrząc za przykładem mojej szkoły, widzę że grono i NaszaKas...Klasa jest wylęgarnią dzieci neo, zacytuję nonsensopedię:
Normalny inaczej użytkownik

* Rozsyła zaproszenia do znajomych wszystkim, jak leci (całym szkołom, do których chodził lub chodzi, sąsiadom, rodzicom kolegów, znajomym znajomych etc.).
* Pragnie, by liczba jego znajomych liczona była w setkach, jeśli nie w tysiącach.
* Dodaje wszystkie profile fikcyjne do znajomych, bo nie wie, który jest prawdziwy.
* Spamuje na forach.
* Dodaje zdjęcia jak leci, nawet na nie nie patrząc, w liczbie sięgającej setek.
* Między imieniem i nazwiskiem ma jakieś znaczki z tablicy znaków lub zapisuje imię i nazwisko pismem pokemoniastym, np. ♥Jan♥Kowalski♥, JaSiU √ιק n0waK.
* Tworzy grafiki typu moja klasa, moi kochani – wpisywać się i daje tam pinezki wszystkim osobom, które napiszą komentarz.
* Przesyła i tworzy łańcuszki w stylu jesteś hot laseczką (czekając na odpowiedź, bo im więcej dostanie łańcuszków, tym jest fajniejszy).
* Wstawia emozdjęcia, czyli takie, które sam sobie robił (najlepiej, żeby było widać ręce, bądź lustro).
* Kiedy brakuje mu zaledwie kilku znajomych do kolejnej setki, przyjmuje zaproszenia od kont fikcyjnych, aby jak najszybciej zdobyć upragniony próg liczby znajomych.
* W rubryce „miejscowość” wpisuje nazwy miast lub państw, które widział tylko poprzez Google Maps.
* Wysyła po 25 wiadomości z życzeniami z okazji urodzin do swojego znajomego.

CIEKAWOSTKA
# Na portalu można znaleźć ponad 5 tysięcy kont Vanessy Anne Hudgens, podobną, zapewne jeszcze większą liczbę kont Dody, o Zacu Efronie już nie wspominając, a oprócz tego dwieście pięćdziesiąt Goś Andrzejewicz, sześćdziesiąt Kaś Cerekwickich, dwustu dziewiętnastu Robertów Pattinsonów, stu trzydziestu Szymonów Majewskich, czterdziestu Szatanów, sześćdziesięciu dziewięciu Jezusów Chrystusów, a także kilkunastu Hitlerów. Są to więc liczby znacznie przekraczjące ilość danych osób w szpitalu psychiatrycznym w Tworkach.

lsudny 

Wys³any: 2010-02-11, 14:25   

Pewna znajoma ze szkoły ma 700 znajomych. Już nie chodzi mi o konta fikcyjne i inne gówna, ale ma w znajomych kilku np. Marcinów S., a zna tylko jednego :|

Hawkeye 
Moderator na emeryturze
Tata Psychopata

Wys³any: 2010-02-11, 16:24   

Ja co jakiś czas dostaje zaproszenia od zupełnie obcych mi ludzi. Cóż, każdy bawi się na swój sposób...
Stanisław Lem napisa³/a:
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

To wystarczy za komentarz. :>

lsudny 

Wys³any: 2010-02-11, 19:01   

Ja kiedyś szukałem na nk znajomego i wszedłem przypadkiem na profil jakiegoś ośmioletniego dziecka.

Po 5 minutach dostałem zaproszenie...

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Sk±d: Z Nienacka
Wys³any: 2010-02-12, 19:36   

Hmm...w wakacje oglądałem pokazywane przez wiela foty Zwałki z nk. Zgadnijcie jaka wiadomość na tymże serwisie dostałem w krótkim czasie ;p

baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait

Nick na CM: hejo
Sk±d: Zakopane/Kraków
Wys³any: 2010-02-12, 21:26   

Poprosiła, żebyś pokazał jej tors?

BTW to na naszej klasie można znaleźć bardzo dużo takich przypadków. Ja staram się nie zapraszać, osób z którymi dłużej nie gadałem. Na innych forach tez jest pełno idiotów, pzdr onet :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: