Wysłany: 2012-09-01, 13:47 Apple - troll patentowy
Co sądzicie o poczynaniach tej firmy? Moim zdaniem działalność Apple niszczy rynki w których się udziela. Niektóre patenty są wręcz absurdalne (np. animowany kursor). Ciekaw jestem waszego zdania na ten temat.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-09-01, 16:49
Nigdy nie uważałem Apple za jakąs wybitnie fajną firmę - a innowacyjną już wcale. Ich produkty są hipsterskie do bólu, oferując niewiele za ceny wywolujące najwyzej politowanie.
Polityka Appla jest maksymalnie z dupy, no ale cóż :P Sam jestem posiadaczem iPoda Toucha 2G 32GB i sobie chwale, mam też do czynienia na codzien z iPhonem 4s. Lubię ich produkty, do iPoda się przyzwyczaiłem, iOS jest spoko systemem, ale troche ostatnio przesadzają.
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-09-12, 19:45
Ta akcja z a.pl jest epicka xD Mam nadzieję, że osoby, które będą rozstrzygać sprawę, nie będą takie głupie i nie dadzą się super drogiemu adwokatowi Appla.
Zamiast hejtować bezpodstawnie "jabłuszko" przeczytajcie biografię Steve'iego Jobs'a a wtedy zrozumiecie na czym tak na prawde zalezy apple. Osobiscie chcialbym miec iPhone'a 5.
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-09-21, 12:40
Ej, rozszerzajcie wypowiedzi, bo nie każdy śledzi temat, a jest na tyle ciekawy, że opisanie go dokładniej pozwoli nam go poznać. Co Samsung zrobił źle? :D
Stworzył urządzenia "podobne" do produktów Apple. Czyli zaokrągolone krawędzie, kwadratowy ekran Sądzę, że dobrym krokiem Samsunga byłoby zatrzymanie dostaw dla Apple. W obliczu takiego ryzyka mogą stracić niewiele więcej bądź mniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum