Nick na CM: King of the Cyber
Wysłany: 2009-04-16, 15:59 Akronimy
W internecie moĹźemy spotkaÄ coraz wiÄcej akronimĂłw czyli skrĂłtĂłw zawziÄtych z jÄzyka angielskiego. PoniĹźej przedstawiam kilka z nich. NaleĹźy pamiÄtaÄ aby nie zaczÄsto ich uĹźywaÄ w koĹcu naszym ojczystym jÄzykiem jest jÄzyk polski
UĹźywam (czasami) trzech: lol, rotfl i omg. I tak uwaĹźam Ĺźe Ĺşle robiÄ, bo przecieĹź nie ma tego w naszym jÄzyku ale nie mogÄ siÄ powstrzymaÄ. U mnie w szkole prawie wszyscy mĂłwiÄ lol dla szpanu a nikt nie wie co to znaczy :roll:
Ojeju, to gadanie o naruszaniu czystoĹci ojczystego jÄzyka wyglÄ da jak problemy pani od polskiego. W Internecie nie mam nic przeciwko uĹźywaniu skrĂłtĂłw, natomiast przenoszenie tego do normalnego Ĺźycia czÄsto jest ĹźaĹoĹnie Ĺmieszne (chyba, Ĺźe w Ĺźartach).
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-04-25, 20:04
Ur →!
Wysłany: 2009-05-17, 12:30
OMG, WTF, o co wam w ogĂłle chodzi? LOL, ja nie wiem co moĹźe wam siÄ nie podobaÄ w akronimach. IMO najlepsza rzecz Ĺwiata, ale jak chcecie. Dziwni jesteĹcie, jak moĹźna ich nie lubiÄ, ROTFL LMFAO. *
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum