| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Muzyka
Autor Wiadomość
Necron2 

Wysłany: 2012-08-06, 19:28   

Raja napisał/a:
Po Woodstocku mogę napisać tylko jedno: IN EXTREMO kutwa!

Chuj z Extremo. Zagrali fajnie, ale i tak najzajebiściej wypadło MACHINE HEAD!!! \m/

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-08-06, 19:55   

Wielokropek napisał/a:

Nie moja wina, że twój kochany Muniek to dupek, który nie zna sie na muzyce i nie umie śpiewać, PS to prawda.

PS To prawda. Tzn. nie wiem czy się nie zna na muzyce, ale ponoć (nie słyszałem tego) powiedział coś w stylu "Europe to czuj". W ogóle on jest typkiem, którego odpowiedzi w wywiadach są takie pro i sobie myślę "ale spoko ziom". No ale kurde, mogę mu odpuścić nielubienie Europe, ja też wielu rzeczy (klasycznych) nie lubię.

Wielokropek 
Glamrocker

Nick na CM: ...
Wysłany: 2012-08-06, 21:30   

musialmati napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Nie moja wina, że twój kochany Muniek to dupek, który nie zna sie na muzyce i nie umie śpiewać, PS to prawda.

PS To prawda. Tzn. nie wiem czy się nie zna na muzyce, ale ponoć (nie słyszałem tego) powiedział coś w stylu "Europe to czuj". W ogóle on jest typkiem, którego odpowiedzi w wywiadach są takie pro i sobie myślę "ale spoko ziom". No ale kurde, mogę mu odpuścić nielubienie Europe, ja też wielu rzeczy (klasycznych) nie lubię.

Na koncercie w Wawie rzucił prześmiewcze "czekacie na Europe? Mieli kiedyś taki jeden fajny przebój. Teraz gram ja". Cos w tym rodzaju, troszke zostal wygwizdany. Należało mu sie to co dostał we Wrocławiu.

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2012-09-21, 17:23   

W ogóle, to jeśli forum odżywka, to muszę w tym temacie napisać to, o czym poinformowałem już chyba z milion ludzi - pierwsza płyta RATM-u pt. "Rage Against The Machine" jest, kutwa, geniuszem. Słuchając jej pierwszy raz w autobusie, wgniotła mnie w fotel i przez całość słuchania jej nie mogłem się nadziwić, że słyszę coś takiego, czego nikt wcześniej nie stworzył. Taka klasa. Jest to chyba najlepsza płyta, jakiej słuchałem. Przy okazji oczywiście jedna z moich ulubionych. Co prawda, nie każdy utwór mi się podoba, ale nie to jest najważniejsze. Klimat i kompozycja albumu jako całości... mniam! All of which are American dreams.

Rayman99 

Nick na CM: nie maxd
Wysłany: 2012-09-22, 10:41   

ja lubie takie rozne fajne rytmy np hip hop rap regee bo to jest takie fajne rytmicne i madre teksty o zyciu ma a te bibery i inne nergale to jest okropne i niesmieszne :!:

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2012-09-26, 18:28   

Kings Of Leon - "Only By The Night" - godne polecenia w czuj, dobry alternatywny (nieraz indie) rock. Już chyba samą reklamą dla tego albumu jest fakt, że połowa to hity sprzed kilku lat. A druga połowa chyba też warta poznania ;)

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2012-10-03, 15:20   

Nowa płyta Muse'a, "The 2nd Law" to zupełnie ciekawa płyta. Chociaż nie znajdziemy tam tak ciekawych kompozycji, jakie mogliśmy usłyszeć na starszych albumach, jak Knights of Cydonia, czy New Born, to jest tutaj masa muzyki, której się wcześniej nie słyszało, bo po prostu nikt tak nie gra. Na albumie znajdziemy ze 2 ZUPEŁNIE NOWE GATUNKI. Wyłoniłbym tu połączenie new progu (czyli ogólnie tego, co gra Muse, ich unikalny styl) z dubstepem oraz new progu z funkiem. Płyta jest dobra, warta odsłuchania, chociaż nie jestem jej wielkim fanem. Może mi się zmieni. Wg mnie za dużo utworów jest opartych na wokalu, a mało jest instrumentalnych riffów. Szkoda. I tak pochwała za koncepty.

Hope 

Wysłany: 2012-10-03, 18:23   

Aż sobie ściągnę

Rayman99 

Nick na CM: nie maxd
Wysłany: 2012-10-04, 10:15   

ziom z szkoly pokazal mi fajny kawalek likin park in the end polecam fajny :ok:

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Wysłany: 2012-11-04, 00:37   

Nowy utwór Patologii Oblicza! :D http://www.youtube.com/watch?v=swTgvtnG3cQ

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2012-11-04, 15:45   

Zdziwiłem się, że taka dobra jakość instrumentów, a wokalu taka słaba. Postanowiłem więc sprawdzić jak to jest w innych piosenkach, włączyłem "Czuj ci w gówno w dupę tobie", czy jakoś tak i... hahaha, śmieszne. Ale te podkłady to chyba z neta? I to ilu gości robi, 1-2?

omen 
Thing That Should Not Be

Wysłany: 2012-11-17, 16:27   

Jason Newsted założył konto na YT, fanpage na FB i Twitterze oraz stronę internetową newstedheavymetal.com Jaki to ma cel? Chce po prostu dzielić się swoimi poczynaniami ze swoimi fanami. Niezła inicjatywa, sam "dałem suba", polubiłem fanpage i śledzę jego "ćwierknięcia". Polecam :)

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-11-17, 19:36   

musialmati napisał/a:
Zdziwiłem się, że taka dobra jakość instrumentów, a wokalu taka słaba. Postanowiłem więc sprawdzić jak to jest w innych piosenkach, włączyłem "Czuj ci w gówno w dupę tobie", czy jakoś tak i... hahaha, śmieszne. Ale te podkłady to chyba z neta? I to ilu gości robi, 1-2?

Zależy od utworu, generalnie największy skład w jakim montowali to były 4 osoby (albo 5, nie pamiętam), niektóre nagrywano w 2-3 - a nie dam głowy czy "razu pewnego" nie bylo nagrywane w pojedynke.

A podkłady są produkcji własnej, sprawdzone :3

omen 
Thing That Should Not Be

Wysłany: 2012-12-22, 13:12   

Odważyłem się ściągnąć album Lulu. Bardzo specyficzny. Można go wyczuć dopiero wtedy gdy przesłucha się całość. Świetny klimat. Podtrzymuję swoje zdanie co do wokalu Reeda lecz nie do końca - czasem brzmi dobrze, czasem nie. W ogóle jest na forum ktoś kto słucha polskiego hip-hopu? Szukam zespołów podobnych do 52D. K44 i Paktofoniki zupełnie nie czuję, nie słyszę tam niczego genialnego.

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2012-12-22, 17:54   

Wielo słucha rapu xD

Ja One Hot Minute Red Hotów w końcu odkryłem. Piękny album, nie rozumiem czemu tak odrzucany przez media.

Odpowiedz do tematu