P.S. Mam pytnie jakim programem zostaĹo zrobione logo forum?
_________________ Witajcie z powrotem.
Jestem zaskoczony Ĺźe forum nadal siÄ trzyma. Gdy je opuĹciĹem jakiĹ rok temu wszystko zaczeĹo schodziÄ na psy
_________________ Witajcie z powrotem.
Jestem zaskoczony Ĺźe forum nadal siÄ trzyma. Gdy je opuĹciĹem jakiĹ rok temu wszystko zaczeĹo schodziÄ na psy
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-08-12, 21:25
Przede wszystkim Agiss zajmuje siÄ rysunkiem ogĂłlnie. Robi wsio rÄcznie, ma do tego sprzÄt odpowiedni. Zeskanowane rysunki obrabia najprawdopodobniej w Corelu, Ĺźeby trochÄ polepszyÄ jakoĹÄ dzieĹka, ktĂłra nieco opadĹa przez skanowanie na komputer. Ot wsio.
Nie wiem jak ona zrobiĹa akurat to logo, ale podejrzewam, Ĺźe wĹaĹnie tak, jak napisaĹem. Jakby co, zapytam siÄ jej.
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-08-16, 20:02
Rozumiem, Ĺźe Ty, Hubson, to opierasz na jakimĹ konkretnym ĹşrĂłdle (doĹwiadczenie wĹasne, kolega grafik itd.)? ZakĹadam jednak, Ĺźe nie.
GIMP nie ma tak duĹźych moĹźliwoĹci jak Photoshop. OczywiĹcie, coraz bardziej przypomina twĂłr Adobe, ale to wciÄ Ĺź nie jest to. Ten program jeszcze nie zastÄpuje profesjonalnego oprogramowania.
UwaĹźam za zĹe przekonanie, Ĺźe poznanie GIMPa uĹatwi nam późniejszÄ obsĹugÄ Photoshopa. PS ma znacznie wiÄcej narzÄdzi, jest funkcjonalniejszy. Nawet nazwy tych samych narzÄdzi, ktĂłre sÄ w GIMPie, sÄ inne. Róşne interfejsy, róşne rozwiÄ zania, róşne nawyki. ;)
No, ale co ja tam pewnie wiem... ;p
@Down: ok.
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Ostatnio zmieniony przez Hawkeye 2009-08-17, 00:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum