Wczoraj przeczytałem Psa Baskervillów w języku, który można określić jak prosty angielski. Spodziewałem się czegoś lepszego, bo strasznie mi nie odpowiada zakończenie - skąd oni wiedzieli, że Stapleton się utopił? Chyba, że nie umiem czytać ze zrozumieniem po angielsku ;p
Zapomniałem powiedzieć o książkach historycznych. Jestem jedyna osobą, którą znam, a katóra potrafi przeczytać z wypiekami na twarzy biografię Mao Zedonga (a te wypieki to nie stąd, że miał ilestam kochanek:P)
Dostałam pod choinkę dwie książki - Stephen King "Ręka mistrza" (dostałam ją już przed przerwą świąteczną, ale z okazji świąt xP; książka świetna, trudno się oderwać) i J.K.Rowling "Baśnie barda Beedle'a". Tę drugą też chciałam dostać, nie zaczęłam jeszcze czytać, ale jak przeczytam, dam sprawozdanie.;p
Nick na CM: Max Payne, K00rchuck
Wysłany: 2008-12-25, 14:34
Baśnie Barda Beedle'a? To zapewne kolejna z tych książek, które pojawiają się w sadze o Harrym. Z tego cyklu przeczytałem Quidditch przez wieki i Fantastyczne Stworzenia. Obie bardzo fajne, w szczególności ta druga, pomazana przez Harry'ego i Rona.
Tak, ale ta jest bardziej istotna, bo jedna z tych baśni (O trzech braciach) miała ogromne znaczenie w 7 części HP. Jest w niej mowa o trzech potężnych przedmiotach magicznych - Kamieniu Wskrzeszenia, Pelerynie Niewidce i Czarnej Różdżce.xP
Tak, tak, wiem, powinnam już dawno z tego wyrosnąć.;p
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2008-12-25, 17:18
Dawniej maniakalnie czytałem Pottera, teraz czeka na lepsze czasy.
Ponadto Tolkien, Sapkowski, Timothy Zahn "Trylogia Thrawna", Steve Perry "Cienie Imperium" i właściwie póki co ostatnio nic innego ;P
sapkowski, nie tylko wiedzmin, ale przede wszytskim, tolkien oczywiscie, szekspir, fredro, slowacki, imie rozy, mistrz i malgorzata.... a zreszta wymieniac mi sie nie chce, bo za duzo tego ;p
macie jakies ciekawe propozycje na przyjemna lekture? ;p
Nick na CM: Max Payne, K00rchuck
Wysłany: 2008-12-25, 18:11
Eowina napisał/a:
Tak, ale ta jest bardziej istotna, bo jedna z tych baśni (O trzech braciach) miała ogromne znaczenie w 7 części HP. Jest w niej mowa o trzech potężnych przedmiotach magicznych - Kamieniu Wskrzeszenia, Pelerynie Niewidce i Czarnej Różdżce.xP
Tak, tak, wiem, powinnam już dawno z tego wyrosnąć.;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum