Czyli temat o jednym z najpopularniejszych jÄzykĂłw kodujÄ cych strony internetowe. KiedyĹ siÄ nim bawiĹem, robiĹem kombinacje, pisaĹem strony, ot tak, dla zabawy. Obecnie albo trochÄ mi juĹź zbrzydĹ, albo po prostu brak mi na niego czasu.
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2009-04-02, 18:34
html jest chyba jedynym jÄzykiem stron internetowych (nie skrypty, php, perl, ajax, java). Cosik tam umiem, ale ostatnio nie bawiÄ siÄ - nie ma potrzeby. CSS umiem w miarÄ, PHP dobrze, jave - poczÄ tkujÄ co, ajaxu i perla niem umiem ;p
Nie ciekawi mnie to, a jak bÄdÄ chciaĹ zrobiÄ stronkÄ to dam zlecenie jakiemuĹ dobremu webmasterowi i gitara. OczywiĹcie prĂłbowaĹem coĹ tam robiÄ ale to jest nudne i monotonne, te wszystkie tagi, itp
Mi siÄ nie chce uczyÄ html'a ani tym bardziej php, bo mi siÄ do niczego nie przydadzÄ * - tyle jest gotowcĂłw prawie bez dziur, Ĺźe baĹbym siÄ samemu coĹ pisaÄ i udostÄpniÄ wszystkim hasĹa moich uĹźytkownikĂłw :]
* oczywiĹcie, Ĺźe przydadzÄ (szukanie, exploitowanie dziur), po prostu mi siÄ nie chce...
Wysłany: 2009-04-05, 17:41
Ale nie ma jak zrobienie wĹasnego portalu/strony/czego innego wĹasnymi palcami - godziny na poprawianiu bĹÄdĂłw, myĹleniu jak coĹ zrobiÄ (swojÄ drogÄ dobry sposĂłb na naukÄ logicznego myĹlenia). Ja ostatnio pobawiĹem siÄ trochÄ.
Wysłany: 2009-04-06, 08:40
http://linki.baczus.webd.pl
SÄ zapisywane ip, wieÄ jak ktoĹ mi zaspamuje to dostanie 3 warny i bana na tydzieĹ.
I zrobiĹem kiedyĹ strone tacie, ale nie pokaĹźe bo rozjeĹźdĹźa siÄ - do naprawy. Noi róşe pierdoĹki ktĂłre leĹźÄ na serwerze ;p min. gra - http://baczus.webd.pl/gra.php
Wysłany: 2009-04-06, 19:17
Na razie nic, bo dopiero zaczynam do tej pory byĹo free.
WysyĹania maila miaĹo byÄ, ale ostatecznie nie zrobiĹem ;p
WysyĹasz forma - idzie do txt, w panelu admina jest kalendarz i edytor. A i mĂłj debiut z cookie, pobawcie siÄ moĹźe zhakujecie ;p Dostajesz linka, i moĹźesz sprawdzaÄ stan.
Takie niby nic, ale zrobienie zajmuje kilka dobrych godzin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum