ObejrzaĹem ostatnio po raz drugi Skazanych na Shawshank. Kapitalny film. W sumie bardziej podoba mi siÄ tylko TaĹczÄ cy z Wilkami. A poza tym uwielbiam Na Zachodzie Bez Zmian, MisjÄ. I oczywiĹcie Trzy Kolory KieĹlowskiego.
Nick na CM: Max Payne, K00rchuck
Wysłany: 2008-12-27, 14:23 Re: Filmy
Kostek napisał/a:
ObejrzaĹem ostatnio po raz drugi Skazanych na Shawshank.
Popieram. Ja zaĹ w ramach otrzymanej niedawno caĹej trylogii na DVD obejĹźaĹem sobie DruĹźynÄ PierĹcienia. Film znowu wbiĹ mnie w fotel jak za kaĹźdym ze 123 poprzednich seansĂłw.
BTW. OglÄ daĹ ktoĹ Shining z 1997 roku? Róşni siÄ od wersji 1980 tym, Ĺźe jednoto film, a drugie to ksiÄ Ĺźka na celuidowej taĹmie.
Czy naprawdÄ jest tego wart? Z tego co wiem, to kolejny hit sezonu z Willem Smithem. Co w nim jest prĂłcz magii wykreowanego Ĺwiata i samego Willa Smitha? Pytam, bo nie widziaĹem.
Dla mnie najlepszym i ulubionym filmem jest Obywatel Kane. Ale nie widziaĹem jeszcze Ĺźadnego filmu KieĹlowskiego, Truffauta czy Felliniego, wiÄc to siÄ moĹźe jeszcze zmieniÄ xD
@down Wybacz, ale twoja argumentacja w nawet najmniejszym stopniu nie przekonaĹa mnie do zapoznania siÄ z tym dzieĹem ;P
Ostatnio zmieniony przez bolger 2008-12-27, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2008-12-28, 11:40
Jestem LegendÄ nie jest zĹy, narzekaĹbym jedynie na kijowe modele stworkĂłw i w sumie umiarkowanÄ pĹytkoĹÄ w stosunku do ksiÄ zki, ale to juz chyba w filmach standard.
Nick na CM: NotUnlimited
Wysłany: 2009-01-02, 16:20
Ostatnio oglÄ daĹem pierwszÄ czÄĹÄ Mumii (leciaĹa na TVP1) i muszÄ powiedzieÄ, Ĺźe Brendan Fraser dobrze wywiÄ zaĹ siÄ ze swojej roli. Co do filmu, to zdziwiĹ mnie znaczek znajdujÄ cy siÄ w lewym gĂłrnym rogu ekranu, ktĂłry wskazywaĹ na to, Ĺźe film jest od 16 lat (?). Jednak po obejrzeniu tego "horroru", moĹźna spokojnie wywnioskowaÄ dlaczego. Otóş przedstawione w tym filmie sceny walki z mumiami sÄ ... jakby to delikatnie okreĹliÄ... brutalne. OgĂłlnie film mi siÄ podobaĹ. Gra aktorska byĹa dobra, ale strachu siÄ prawie nie czuĹo. ;)
Ej, to ty patrzyĹeĹ na MumiÄ pod kÄ tem gry aktorskiej? Szczerze mĂłwiÄ c zdziwiĹbym siÄ, gdyby
ktoĹ w nim kiepsko zagraĹ, role nie byĹy zbyt wymagajÄ ce. Poza tym to film przygodowy, jego zaĹoĹźeniem nie byĹo straszenie widza, tylko dostarczenie mu rozrywki. Mi siÄ bardzo spodobaĹ :-)
A do kolejnych dobrych filmĂłw na podstawie ksiÄ Ĺźki moĹźna zaliczyÄ Blade Runnera. KiedyĹ Ridley Scott potrafiĹ krÄciÄ dobre filmy.
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-01-02, 18:48
Jej, czy ktoĹ z was oglÄ daĹ M.A.S.H? (Chodzi mi o serial) Co sÄ dzicie?
WedĹug mnie to Ĺwietny serial. ĹÄ czy ze sobÄ rasowÄ komediÄ, ale nie jest taka do koĹca wesoĹa. Traktuje o problemie jakim jest wojna i pomimo czasami wrÄcz zabĂłjczego humoru bohaterĂłw, przedstawiane sÄ tragiczne skutki wszelkich konfliktĂłw zbrojnych m.in. ĹmierÄ, problemy spoĹeczne itd.
Mam nadziejÄ, Ĺźe jest ktoĹ kto kojarzy, bo nie chce mi siÄ opowiadaÄ co jest piÄÄ. ChciaĹem tylko wyraziÄ zdanie o tym maĹym dziele. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum