Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-01-02, 11:40 Stare Gry
Od bardzo dawna nie gram systematycznie w nowe gry. Owszem ,odpale co jakis czas coĹ bardziej znanego,ale emocje przy graniu zwykle nie przekraczajÄ metody 3z- zainstaluj, zagraj, zapomnij.
O wiele czÄsciej zaglÄ dam do starszych produkcji i mimo, ze wiele z nich przeszedĹem wczesniej wgĹÄbiam sie strasznie. Potrafie po raz kolejny w wypiekami przejsÄ Raymana 2, przegrac póŠdnia w Worms World Party, poprzechodziÄ kolejne levele w JaazzJack Rabbit, odwiedziÄ miasteczko Raccoon w pierwszych Residentach, lamaÄ sobie gĹowe przy pierwszych Tomb Raiderach, masterowaÄ ciosy w Tekkenie 3/Virtua Fighterze 2, bawiÄ sie swietnie przy Lomaxie etc.- ogĂłlem dĹugo by wymieniaÄ.
Wy teĹź czÄsto wracacie do klasyki czy wolicie isÄ z duchem czasu i postÄpu ? A moze jesteĹcie gdzieĹ po Ĺrodku ? Czekam na odpowiedzi ;]
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-01-02, 11:47
Ja tam w nowe gry nie gram, bo mi nie dzialalyby ;p W sumie to gry jakie najczesciej instaluje i gram (a potem usuwam, bo moj dysk zbyt duzy nie jest) to GTA 3, VC, SA, Rayman 3, FoF (w sumie to to mam caly czas zainstalowane), TGG. Ze staroci w nic nie gram, chyba ze w Jazza 2 u dziadka ;p
Nick na CM: NotUnlimited
Wysłany: 2009-01-02, 12:40
Ja czÄsto gram w stare gry na kompie. ZresztÄ mam na nim zainstalowanych chyba z 10 tych staroci. Przede wszystkim uwaĹźam za "klasykÄ" Lomaxa, Raymana 2 i 3, PoP: Piaski Czasu i GTA II.
Nie gram w nowe gry, bo po prosu mi nie odpalajÄ . Ze starszych bardzo lubie Jazz Jackrabbit (jedyna gierka w ktĂłrÄ da sie pograÄ z siostrÄ ), Worms World Party, Mortal Kombat 4. ogĂłlnie fajnie sie gra w takie stare gry.
Gram tylko i wyĹÄ cznie w starocia (sporadycznie coĹ nowszego na DS). WĹaĹnie czycham na grÄ "Ubik" na podstawie ksiÄ Ĺźki Philipa K. Dicka. Czekam teĹź na jakÄ Ĺ aukcjÄ z grÄ Blade Runner. Ale mimo to uwaĹźam, Ĺźe starsze gry wcale nie sÄ o wiele lepsze.
Stare gry lubiÄ bardzo,acz nowe teĹź sÄ dosyÄ dobre - nie sÄ tak tragiczne ,jak to okreĹliĹ Raymaniac....Tym niemniej wolÄ starsze gry.Moje ulubione starocie to : Hitman Codename 47,Lomax,GTA II i III,Baldurs Gate 1 i 2,Neverwinter Nights 1 z dodatkami (o ile Nigdyzimskie Noce moĹźna uznaÄ za starocie).
Kto zna adres strony z dobrymi ROM'ami do NES'a i Pegasusa? Bo ostatnio postanowiĹem poszukaÄ mojej pierwszej gierki, na takÄ konsolÄ co byĹa klawiaturÄ , podĹÄ czaĹo siÄ do telewizora i wkĹadaĹo kardridĹźa. A ta gierka to Super Mario Bros. :) CiÄ gle ta sama grywalnoĹÄ. :D A chciaĹbym zagraÄ w inne hiciory na przykĹad RodzinÄ AdamsĂłw.
@Edit:
JuĹź nie trzeba. DziÄki Raymaniac! <potÄga GG (Generalne Gubernatorstwo lub Gadu-Gadu)>
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wysłany: 2009-06-07, 09:20
Ja lubiÄ graÄ w stare gry, chociaĹź tymi nowszymi (czyt. sprzed jakichĹ 3-4 lat) teĹź nie pogardzÄ. Niestety, mĂłj komp ma juĹź ponad 4 lata i te najnowsze produkcje typu Mass Effect, Far Cry 2 czy inne Crysisy mi za nic nie pĂłjdÄ . Ej, chwila - Stalker Clear Sky chodziĹ na minimalnych detalach... Sukces! \m/ Nie znam zbyt wiele starszych gier, ale np. w WWP od czasu do czasu zagram. ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum