Nick na CM: rayman-fan
Wys³any: 2009-10-18, 13:10 Dragon Age
w listopadzie na blaszaki, XBOXA i PS3 ma wyjśc nowe "niekończące się" RPG. Byłem na "Poznan Game Arena" gdzie odbywała się prezentacja gry. sterowanie wydaje się wygodne, grafika 4/5. Zaszokowała mnie możliwość np. skakania wrogowi na plecy. Gra jest niesamowita realna piękna i niestety droga (120 zlotych). Gra jest strasznie brutalna i bardzo ważna możliwość prowadzenia dialogu jest bardzo rozwinięta (nawet 10 do wyboru)!!! polecam tym co grali w Baldur gate 2
Również czekam na tę grę, ponieważ BioWare to królowie erpegów, a DA zapowiada się na jeszcze bardziej rozbudowanego przedstawiciela gatunku niż Icewind Dale, Neverwinter Nights czy Mass Effect. Mnie najbardziej zaciekawiła możliwość zbudowania początkowej historii bohatera (przeżycie nim jego pierwszych chwil, czyli taki jakby samouczek).
Fafi, opisz trochę tę jej brutalność, bo chciałem ją sprawić na urodziny mojemu 15-letniemu kuzynowi, ale nie wiem czy jest na nią "gotowy psychicznie".
Wys³any: 2009-10-31, 21:55
PieRuN napisa³/a:
Fafi, opisz trochę tę jej brutalność, bo chciałem ją sprawić na urodziny mojemu 15-letniemu kuzynowi, ale nie wiem czy jest na nią "gotowy psychicznie".
15 letni? zależy. Cóż gra jest okropnie krwawa i brutalna a obecny na PGA producent gry powiedział "To taki baldur gate 3 tylko zdecydowanie bardziej brutalny". W każdym razie - Gra brutalna na maksa (18+) ale ma 15 lat nie? co innego gdyby miał 10.
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wys³any: 2009-11-01, 20:32
Ty też się bawisz w ocenianie gier z krwią jako "totalnie brutalnie gry, w których krew leje się potokami, a ty sam wcielasz się w postać psychopaty, zabijającego każdego, kto stanie mu na drodze, i sika na ofiary" (nawiązanie do Faktu i któregoś z tematów na tym forum)? PEGI to tylko sugestia, że w GTA nie powinny grać 7-latkowie.
Wys³any: 2009-11-28, 13:50
Cytat:
Ty też się bawisz w ocenianie gier z krwią jako "totalnie brutalnie gry, w których krew leje się potokami, a ty sam wcielasz się w postać psychopaty, zabijającego każdego, kto stanie mu na drodze, i sika na ofiary"
Dopiero zacząłem grać ale gra jest znakomita. To jak przenieśli rozwiązania z pc na ps3 to coś niesamowitego. Chociaż nie wiem czemu taktyki nie działają za dobrze. Czasami gdy jedno przeczy drugiemu drużynnicy się mylą. Przykładowo taktyka dla jednego członka drużyny:
Przeciwnik atakuje członka drużyny:Morigan - Zaatakuj
Otoczony przez co najmniej 2 przeciwników - Mocarne uderzenie
No i zauważyłem że gdy ktoś atakuje morigan ten koleś co ma taktyke żeby ją przed tym bronić, to to robi ale jak podbiega do niego 2 przeciwników to on ich atakuje. I jak ich już pokona to zaczyna napierdalać w kogo innego a dalej atakowaną morigan zostawia. No ale cóż zatrzymywanie gry jest lepsze bo nawet można dokładniej wszystko zrobić, nakazać itd. Szkoda że można mieć tylko 4 członków drużyny :( . Bo jak mam kutwa zdecydować czy mam wyruszyć z psem zwiadowcą czy z potężnym wojownikiem....? Pies to pies puścisz go przodem jakoś przeżyje. Nie wiem jak tam z romansami w tej grze ale daje prezenty morigan aż wskaźnik dojdzie do serca i kto wie może małe bara bara nie wiem :D . Ale do póki do póty nie zagrałem nie sądziłem że dragon age ma tak wspaniałą polską wersje. (jak babcia przyszła to dopiero po 5 minutach skapła się że to gra XD) . Wszystko genialnie przetłumaczone. W końcu odstawili czarka pazure i bake. Na szczęście zostawili Pepe Fronczewskiego xD. Szukam go szukam... nigdzie nie ma jego głosu.... Nagle patrze jakiś koleś w klatce (zagracie to poznacie) I w końcu po 2 godzinach gry pojawia Pepe Fronczewski! Mój ulubiony polski aktor! Grzybowa z klanu jako wiedźma ?
Tylko grafe mogli zrobić albo lepszą albo taką jakąś jak w Fable bajkową ale mniejsza z grafą gra jest ogromna i zajebista. Kupujcie do 30 kwietnia żeby mieć kod na darmową zbroje Smoczej Krwi!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum