DoszedĹ nowy piec. Harley Benton HB80R, na thomannie zamĂłwiĹem. 505zĹ. Celestion G12T-100, 12". 2 kanaĹy, dla kaĹźdego oddzielna korekcja. Miecie dupe, targa mosznÄ . Ĺwietny reverb. Sprzedaje mojego maĹego Squiera i pewnie PODa i kupujÄ chorusa albo jakiĹ tĹusty przesterek, chociaĹź bez niego siÄ na razie obejdzie, bo przester wbudowany je2bisty. Polecam za tÄ cenÄ, myĹlÄ, Ĺźe za 1500zĹ byĹby godny polecenia.
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wysłany: 2010-05-29, 23:59
Po co Ci kostka z chorusem, jak masz mnĂłstwo software'owych wtyk? Chorus, flanger, phaser, delay, reverb, distortion, fuzz, overdrive, bitcrusher, decimator, phase shifter, autopan i BĂłg wie co jeszcze. Jest tyle Ĺwietnych emulacji - masz torrenty, ĹciÄ gaj i nie marudĹş PrzecieĹź moĹźesz podpiÄ Ä gitarÄ pod kompa (no i jeszcze by dochodziĹ jakiĹ interfejs audio - bez niego ani rusz, jeĹźeli pracujesz nad ciÄĹźkim projektem, i nie chodzi tu o brzmienie :P) i bawiÄ siÄ gaĹkami za pomocÄ myszki. :P Owszem, analog to analog, ale wystarczy dobra emulacja i masz wszystko, czego Ci potrzeba Ĺźeby wymiataÄ.
Cytat:
2 kanaĹy, dla kaĹźdego oddzielna korekcja
Ĺwietna rzecz.
Aha, wĹaĹnie. Do FL Studio 9 dorzucili takÄ wtyczkÄ "Hardcore". CoĹ jak Amplitube czy Guitar Rig - masz tam podstawowe efekty gitarowe i zestaw presetĂłw. Fajne nawet. Nie korzystam, ale moĹźesz to obczaiÄ.
PoleÄcie mi jakÄ Ĺ fajnÄ i niedrogÄ gitarÄ (najlepiej akustycznÄ ). Szukam czegoĹ z dobrym stosunkiem jakoĹÄ/cena i fajnym brzmieniem. Zamierzam poĹźyczyÄ gitarÄ od znajomych, oddaÄ im, kupiÄ swojÄ i siÄ nauczyÄ. Zobaczymy. :P W przyszĹoĹci na pewno sobie kupiÄ elektryka.
Znaczy wiesz, noszÄ siÄ z pomysĹem zakupu Line 6 POD Studio GX, ale chyba wĹoĹźÄ kasÄ w pedalboard. Do cyfry itp mam Pocket PODa na razie.
MiaĹem Amplituby i Revalvera - bardzo fajnie graĹo, dopĂłki karta dĹşwiÄkowa sie nie zesraĹa :/
Cytat:
Ĺwietna rzecz.
Nabijasz siÄ, ale w tej cenie ciÄĹźko znaleĹşÄ taki 'luksus' ;p
Cytat:
PoleÄcie mi jakÄ Ĺ fajnÄ i niedrogÄ gitarÄ (najlepiej akustycznÄ )
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2010-05-31, 13:21
Wielokropek napisał/a:
Cytat:
Ĺwietna rzecz.
Nabijasz siÄ, ale w tej cenie ciÄĹźko znaleĹşÄ taki 'luksus' ;p
Nie, on sie nie nabija, on ma taki styl ;)
Pekka, nie mozna polecic modelu gitary, bo kazda konkretna brzmi inaczej, wez ze soba kogos, kto sie zna. Ja kupilem na palke tak naprawde, ale nie zaluje ;]
Prof, zeby podĹaczac gitare do kompa na dĹuzsza mete trzeba i tak kase wĹoĹźyÄ w karte dĹşwiÄkowÄ , bo albo sie zesra (przykĹad Wiela :P), albo bedzie caĹkowicie sĹabe brzmienie (u mnie), albo i to i to. ZresztÄ - kostkÄ moĹźna zabraÄ na prĂłbÄ, albo jeĹli ma tam jakieĹ bajery to graÄ przez niÄ bezpoĹrednio na sĹuchawkach :)
Jestem po pierwszej w moim Ĺźyciu grze z zespoĹem . Jest zajebisty perkusista, napieprza jak szalony, Ĺwietne poczucie rytmu. Jak na razie ogarniamy Paranoid, Iron Mana, Enter Sandman i Sad But True. Jest bas oczywiĹcie, ale pieca dzisiaj nie miaĹ. Brakuje nam wokalisty, bÄdzie ciÄĹźko znaleĹşÄ, w gim duĹźo osĂłb nie ma... OgĂłlnie to tyle wygraÄ, graĹo mi sie bardzo dobrze.
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2010-09-13, 18:43
Ja rowniez jestem po pierwszej probie Tzn. zgrywalismy sie, bo na razie nie wiem czy mamy plany bycia zespolem, czy tak se gramy ;p W kazdym razie tak se gralismy, byle co, troche covery, troche jam, jedno cos a'la piosenka. Jest perkusista, jestem ja na gitarze (moze kiedys tez na flecie) i jeszcze jeden gitarzysta. Ja sie okazalem tym lepszym (<traktor>), ale ten drugi ma wygodniejsza gitare :< Co ciekawe, jego Vox Pathfinder okazal sie byc nie taki je2bisty, jak moj piec <traktor>. Ofc perkusista najlepszy z naszej trojki. Btw gra na jego instrumencie to fajna zabawa, polecam perke
A ja i mĂłj loffciany zespolik - http://www.myspace.com/20milBand (tylko nie patrzec na moje zdjÄcie, bo nieaktualne fczuuuuj) bÄdziemy graÄ na Galicja Blues Festiwal. Sami siÄ temu zdziwiliĹmy, bo impreza to nie byle jaka, wiÄc sobie przyszpanujÄ tutaj :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum