| FAQ | Szukaj | U¿ytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: baczus
2009-01-20, 19:12
Sny
Autor Wiadomo¶æ
Killip 
Dobry typ

Sk±d: Otwock
Wys³any: 2010-11-14, 11:12   

O, akurat od dwóch dni intensywnie czytam o świadomych snach :D Jeśli Was to interesuje - www.psajko.fora.pl

Temat ciekawy, ale czasem trochę przerażający - mam na myśli ezoteryczny charakter tego zjawiska, jaki czasem się wkrada, czyli np. wspólne śnienie. Do tego jak czytam relacje niektórych świadomych snów to wyglądają one trochę dziwnie - zakapturzone postacie mówiące w nieznajomym języku, chodzący za nami grubas w garniturze, czy człowiek, który zachowuje się jakby to on był śniącym a my mu przeszkadzamy. Ponoć podczas snu to całkowicie niestraszne, bo ma się poczucie wszechmocy, a ludzie wprawieni w świadomym śnieniu twierdzą, że to całkowicie ekstra zabawa. Z rzeczy, które zniechęcają zdecydowanie wyróżnią się paraliż senny - http://pl.wikipedia.org/w...Cenie_przysenne , który może, ale nie musi występować. Oprócz tego artykułu dobry jest http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen .

Tak czy siak, chyba w końcu spróbuje, dla samego wrażenia :D

Lip Smacker 

Sk±d: Z-ne
Wys³any: 2010-11-14, 17:50   

Normalnie jak o tym Killip napisał.to dopiero się dowiedziałam co mi dolega. Znaczy tak mi sie wydaje. Bo wszystko jest zgodne z opisem tego porazenia przysennego. Coś takiego przytrafia mi sie raz lub dwa na miesiac, zazwyczaj wtedy gdy jestem spiaca a nie moge zasnąc.
Ej weźcie ja sie boje ;D

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Sk±d: Z Nienacka
Wys³any: 2010-11-14, 20:56   

Już kiedyś opowiadałem na czacie, że przez długi czas budziłem sie w nocy sparaliżowany, słysząc postać chodzacą mi po pokoju, żeby dopiero potem dowiedzieć się, że to był paraliż senny a nie żadne zjawy. Swiadome sny też sie zdarzały, podobnie jak prorocze.

Killip 
Dobry typ

Sk±d: Otwock
Wys³any: 2010-11-14, 21:16   

Ano niektórzy się skarżą, że im to dolega od piątego roku życia czy coś. Teraz to chyba się możesz mniej bać, bo wiesz co to jest ;p Jak Ci zależy na pozbyciu się tego to możesz poczytać - http://www.psajko.fora.pl...zysenne,13.html - polecają próby ruszania dużym palcem u stopy (paraliż natychmiastowo ustępuje). Do tego niektórzy sugerują świadomy sen jako lekarstwo. W każdym razie jakaś recepta się na pewno znajdzie :D

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Wys³any: 2010-11-15, 16:29   

Obecnie mi to nie dolega. Od momentu, gdy dowiedziałem sie, co to jest, dolegliwośc zniknęła sama ;)

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Sk±d: about:blank
Wys³any: 2010-11-16, 16:15   

No, świadome sny są fajne, czasami miewam, ale nie potrafię nad nimi zapanować. Niby robię te testy rzeczywistości, te techniki wszystkie itp. itd., ale nie potrafię zapamiętać że co jakiś czas muszę je wykonywać.

A co do snów - od jakiegoś czasu mam coraz dziwniejsze sny, np. jak byłem na jakimś osiedlu w górach, tylko że zamiast domów były kontenery, w których mieszali ludzie, a w jednym z nich była moja babcia o_O Albo jak mój dom zaatakowali terroryści, których wybiłem pistoletem, później bawiłem się jakąś dziwną bronią z jakiejś wybajerzonej gry pokroju Alien Shooter (działko dezintegracyjne :lokurczaki: ), a po jakimś czasie okazało się że nadchodzi koniec świata i znalazłem się u siebie w domu widząc panikujących ludzi i patrząc się w wyświetlacz mikrofalówki w kuchni (na którym były cyfry "1 1 1 1 1") po chwili stwierdziłem, że zapadła cisza i mrok, a na mikrofalówce pojawiły się dziwne znaki i cyfry "0 0 0 0 0" i potem nie było już nic.

Ja pierdzielę.

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Wys³any: 2012-09-22, 12:16   

Podbijam temat, dzisiaj miałem prawdziwą senną incepcję - to znaczy, jak spałem śniło mi się że spałem i śniło mi się że radio stojące obok mnie (nie mam radia, lulz) samo sie nagle głośno włączało i wyłączało, co mnie budziło (we śnie, nie realu) i po chwili znowu zasypialem w lozku caly czas spiąc. Ale faza, ja nie moge :lokurczaki:

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Sk±d: Nie wiem
Wys³any: 2012-09-22, 13:32   

Kuźwa ostatnio mam coraz więcej porąbanych snów. Ostatnio mi się śniło, że pojechałem do miasta po bułki, wracam, a dom sprzedany a na podwórku koncert dawał Megadeth. Innym razem śniło mi się, że nie mogę zasnąć i patrzę w sufit lub chodzę po pokoju. W końcu w tym śnie zasnąłem a potem obudziła mnie burza. Wychodzę na dwór, patrzę, a to nie burza tylko latające na pełnej prędkości F-16 robiące dziury w chmurach oO Pod koniec snu mój sąsiad zrobił stos drewna wokół i na garażu, podpalił to i garaż został (mimo drewnianego dachu) ale za to zajęło pobliski budynek. Ja pobiegłem, dmuchnąłem w ogień, ten zgasł a sąsiad do mnie żebym zostawił te szyszki, bo mu samochód nie odpali. Przypominając sobie te sny głupieję. :lokurczaki:

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Sk±d: stamtąd -->
Wys³any: 2012-09-23, 08:43   

Dzisiaj obudziłem się w środku nocy z mocnym katarem. Nie spałem z godzinę i w końcu zasnąłem. Miałem świadomy sen. Nareszcie! :D

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Wys³any: 2012-09-23, 12:08   

To nie byl swiadomy sen tylko jawa. Jesli czlowiek obudzi sie w okolicach 4-5 rano chociaz na chwile i znowu wroci spac to juz nie wchodzi w faze snu tylko jawy ;p

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Sk±d: stamtąd -->
Wys³any: 2012-09-23, 12:30   

Obudziłem się w okolicach 1 w nocy, nie rano.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: