Nick na CM: Raymaniac
Wys³any: 2010-09-03, 15:04
Nie tylko ty miałeś suche. Mnie przez chujowych polonistów (których notabene lubie, ale dobór lektur był do dupy) w podstawówce ominął mnie Potter, w gimnazjum zaś Tolkien, które inne klasy miały. Tak samo w liceum w podręczniku psorka całkiem olała wywiad z Tolkienem i fragmenty jego ksiażek ;P
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wys³any: 2010-09-03, 17:12
Cytat:
A może zaproponujecie coś ciekawego i nie za długiego? ^^
Dan Brown.
Za parę dni zacznę czytać jego kolejną książkę, Anioły i demony; nasza pierwsza lektura to Latarnik mający 30 stron. :DD Spokojnie zdążę przeczytać to co wybrałem we własnym zakresie. ^_^
Cytat:
Czy tylko ja miałem takie suche lektury w gimnazjum? Od kiedy dostajecie do przerabiania Sapkowskiego i Tolkiena? :/
Sapkowski w szkole? o_O Ale Tolkiena to i ja miałem; Hobbita czytaliśmy w zeszłym roku szkolnym.
Cytat:
Uwierzcie, że czytanie nie boli. Nie patrzcie na grubość książki tylko na jej tematykę.
Fajnie, że Dan Brown jest Sapkowskiego :P Więc zapytam jeszcze raz. Wiedźmin jest dobry wg. was?
I oczywiście szkoła jest tak przyjazna, że z matmy i polskiego, piszemy sprawdzian na wejściu. A wracając do zajęć pozalekcyjnych. Jeżeli będziemy chodzić na pięć kółek to dostaniemy za każde +20 punktów, a po przeliczeniu wychodzi +100 punktów (!). Ja idę na trzy :P Angielskie, Informatyczne i Matematyczne z czego matematyczne dla poprawy wyników, bo już czwarty rok nie udało się piątki dostać na koniec chociaż jak zwykle mało brakowało (parę dziesiątych/setnych)
Nick na CM: smalltomasz
Wys³any: 2010-09-03, 18:14
Bardzo mi się podobały Anioły i Demony. Film też swoją drogą był udany. ;p
Pekka, to Twoje 'mhm', to jak mam niby interpretować? Należysz do tego grona, co jak słyszą tytuł lektury, to od razu się pytają: "grubeeee???" ?
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Fajnie, że Dan Brown jest Sapkowskiego :P Więc zapytam jeszcze raz. Wiedźmin jest dobry wg. was?
IMO jest napisany takim językiem, że jednak nie każdy zrozumie. Ja z rok temu nie chciałem się za niego brać, ale niedługo spróbuję raz jeszcze.
Ja na żadne kółka, i tak jestem w domu koło 16.00 i jestem zmęczony jak cholera. Nie będe miał czasu.
Podobno w 2gim jest perkusista i basista, nie maja gitarzysty, grają cięższą muzykę, facet od muzyki sie z nimi skontaktuje (w szkole jest sala prób podobno ^^). Szkoda, że nigdy nie grałem z zespołem ani nie umiem grać i jak cos to tylko rytmicznie ;d Ogólnie jest okejka jak na razie.
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wys³any: 2010-09-03, 21:32
Cytat:
Fajnie, że Dan Brown jest Sapkowskiego
Co mam przez to rozumieć? o_O
Cytat:
Pekka, to Twoje 'mhm', to jak mam niby interpretować? Należysz do tego grona, co jak słyszą tytuł lektury, to od razu się pytają: "grubeeee???" ?
Nie, po prostu się zgodziłem.
Cytat:
Bardzo mi się podobały Anioły i Demony. Film też swoją drogą był udany. ;p
Ja już mam za sobą Kod Leonarda da Vinci i Zaginiony Symbol, obie bardzo ciekawe. Teraz właśnie zacznę czytać Anioły. Mam nadzieję, że kolejność nie ma wielkiego znaczenia. :D
EDIT:
Dobra, coś się zapędziliśmy z tymi książkami, tu jest temat o szkole :S
Wys³any: 2010-10-28, 16:23
Anioły czytałem, nic specjalnie porywającego.
Sapkowskiego przeczytać jak najbardziej warto- czyta sie o wiele łatwiej od Tolkiena, do tego Saga o Wiedzminie ma imo większy "pazur" w opisywanych zdarzeniach. I intryge, której rozwiazanie naprawde mnie zaskoczyło ;P
A tak wracając do tematu typowo szkolnego, niezbite dowody na to, że szkoła demoralizuje:
Julian Tuwim- Do krytyków napisa³/a:
Najlepiej na skrętach
Mało tego, poeci 20-lecia międzywojennego to totalne ćpuny. Dla przykładu Bolesław Leśmian pisze ballady o Zielu Nieśmiertelności, w której dwójka blizniaków oddaje ziółko posążkowi Jezusa (sic!), zaś w innej mamy demona zieleni, powodujacego u wędrowca coraz większą delirke.
Gdy już myślałem, że po polskim odpocznę od wszechobecnej narkomanii, na matmie słysze takie oto słowa profesorki, tłumaczącej funkcje homograficzną:
Raja ale "Oda do Wszy �onowej" też fajna xdd
I wierzcie mi nie smieje sie teraz swym epicznym smiechem ;D
Ale i tak wole swoje książki.Te moje których Musial nei lubi xdd
a jesli o szkole chodzi to nei wiem.
Wys³any: 2010-11-26, 14:47
Z cyklu lekcji Religii z nowym ksiedzem:
Cytat:
KsiÄ…dz- Gosia, lubisz Tekkena ?
Gosia- No, kiedyś grałam
Ksiądz- Widzicie ? Przykładny chrześcijanin !
Ja- A lubi ksiadz jakieÅ› inne bijatyki ?
Ksiądz- No, Mortal Kombat 2, na Amige jeszcze, to była gra.
_________________ Czuje muje, czarne wonsze
Pioterek
Nick na CM: Tak samo jak tu
Wys³any: 2010-11-26, 20:46
Ostatnio mieliśmy Małego Księcia. Takie nawet.
Dzisiaj specjalnie skrócone lekcje, żeby była impreza andrzejkowa jeszcze w godzinach szkolnych. Z ok. 200~ zostało z 30. Reszta sobie olała. Niemiłe to było.
A ja dostałam pierwszego "minusika" za zachowanie, czyli dla księdza to negatywna. Ale czaa brac p[od uwagę to, że to mój pierwszy minusik w gimnazjum. A to tylko dlatego, że parodiowałam księdza na religii. Tak to nie było miłe xD
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum