To widzę, że masz bardzo duży budżet ;) Z HDD to Ci polecę Samsungi HD502HJ i HD103SJ odpowiednio 500GB i 1TB. Są to bardzo szybkie dyski. Niestety Seagate to nie ta jakość co kiedyś (choć i kiedyś miały tendencję to wysypywania się )
Planowalem kupic OCZ SSD 64GB i Samsunga HD103SJ, ale się rozmyśliłem.
Jak będę składać następny komputer to mam w planach tak:
- 2x Intel Xeon E3-1280 3.5GHz
- 16GB DDR3 1600MHz RAM
- Jakiś zestaw SLI lub Crossfire
- 64GB SSD OCZ
- 1TB HDD
- Zasilacz jeszcze się zastanowię
- Obudowa po Power Mac G5 / Mac Pro.
IMO OCZ Vertex 2 60GB i HD103SJ będą najlepsze. Jeśli chcesz dużo wydać na zasilacz to rozglądaj się za Seasonicami i Enermaxami, jak optymalnie to Corsairy. Obudowa od Apple nie sądzę żeby była dobrze wentylowana, więc popatrz za jakimiś Obsidianami Corsair albo CM Cosmos. I tak to bardzo zacny zestaw :)
IMO OCZ Vertex 2 60GB i HD103SJ będą najlepsze. Jeśli chcesz dużo wydać na zasilacz to rozglądaj się za Seasonicami i Enermaxami, jak optymalnie to Corsairy. Obudowa od Apple nie sądzę żeby była dobrze wentylowana, więc popatrz za jakimiś Obsidianami Corsair albo CM Cosmos. I tak to bardzo zacny zestaw :)
Mac Pro jest bardzo dobrze wentylowany. Mam w domu jednego. Obudowa się nagrzewa ponieważ jest z aluminium, dzięki czemu procesor i karta etc są zimne :) Power Mac G5 miał kiepską i ona jest tańsza.
A to panie i panowie moj stary złom
Procesor:Intel Core 2 Duo Quad 6600Q
Karta graficzna:Gigabate Geforce 9800 GT
Płyta gówna:Gigabyte EP45-DS3R
RAM:Kingston Hyper coś tam 3 GB
Dysk Twardy: jakiś segate 500 gb
Napęd:DVD LG
PS.z waszymi i7 z i i5 nie mam startu Ale że jeszcze zostają Quady Extreme .......
EDIT:EAT SHIT !
Amd Semprom 2500 +
Asus A7N8X-E
Zintergowana karta graficzna Win fast a 340
RAM : 1 GB
Wzięty z urzędu z programu "Płace podatki - biore komputery "
Nick na CM: King of the Cyber
Wysłany: 2011-10-20, 12:09
Ten komp co pisałem poprzednio jednak nie wypalił jednak kupiłem takiego potwora:
Procek: Intel Core i7 2600 K 3.4GhZ
Karta Grafiki: ASUS EAH6970 2GB
RAM: 16GB
Dysk Twardy: 2TB + SSD 120 GB OCZ Technology Solid
Windows 7 Home Premium
U mnie netbooczek - MSI U270 z prockiem AMD E450 - http://www.x-kom.pl/p/703...50-4gb-500.html (tańszy był). Mały, co ma działać - działa. Klawiatura wygodna w miarę. Oczywiście super gry nie pójdą, ale tam. Klepać algo da się, cs chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum