Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2011-04-18, 13:39 Zaproponujcie mi...
... jakąś sensowną gierkę na mniej sensowny komputer. Otóż na stancji mam laptopa ojca, który w zasadzie ledwo wyrabia z czymkolwiek, a zintegrowana grafika prowadzi do mojego głębokiego smutku.
Bardzo prosiłbym Was, abyście napisali tu parę swoich propozycji, które zadziałałyby na słabym sprzęcie. Może to być coś starego, coś bardziej lub mniej skomplikowanego. Gatunki też mogą być dowolne. Multi czy single, jeden chuj dla mnie.
Obecnie w czasie wolnym gram w Dofusa, Minecrafta i... to by było na tyle. Obie gry miewają zmulizny, zwłaszcza Minecraft.
W razie czego podam część parametrów tego czegoś:
Intel Celeron M procesor 420 (1,6 GHz)
512 MB DDR2
Jak pisałem, grafika zintegrowana.
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2011-04-18, 16:31
Powinien na spokojnie działać Warcraft 3, Half-Life (jak los sie uśmiechnie to nawet dwójka całkiem znośnie, chociaz polecam jedynke bardziej), Raymany, emulatory pierwszego Plejstejszyn i Nintendo64.
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2011-04-27, 16:30
W Halfa łupałem już i go przeszedłem, więc już nie ma sensu brać się za to ponownie. Może znacie jakieś sensowne gry ekonomiczne lub coś podobnego? Wybaczcie, że tak pytam, ale po prostu nie znam się na grach. Jestem sezonowym graczem.
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Ja od siebie polecę serie Anno, czyli zaczynając od 1602. Genialna strategia, pójdzie na pewno. Możesz próbować inne części, chociaż na tym sprzęcie max 1503, ale ona moim zdaniem jest gorsza. Fajne jest też SimCity 4, taka miasto-budowanka, też fajna. Z simsami to wspólną ma tylko nazwę. Ze strzelanek możesz zobaczyć Stalkera, ale chyba to nie pójdzie.
Gdyby nie zintegrowana, HL2 też by dał radę. Ale jest jeszcze Arcanum, Planescape Torment, Małpie Wyspy, Grim Fandango, Full Throttle, Gabriel Knight, Sanitarium, Książe i Tchórz, Space Questy. Może Myst ci się spodoba? Jak się wkręcisz, to Ultima 7, choć ja przerwałem grę, to pochłania zbyt dużo czasu. Nie ma GPS jak w dzisiejszych grach i np. położenie swojego cięzko zarobionego powozu musisz zapamiętać, inaczej już go nie znajdziesz. Za to spróbuj mod do Dungeon Siege, który zmieni ci go w Ultimę V z grafiką 3D. Nie grałem jeszcze, ale może kiedyś...Jest jeszcze Alpha Centauri, jeżeli nie masz problemu z grami strategicznymi (np. ja mam ;)) to ci się spodoba, szczególnie że klimatem znacznie różni się od zwykłych przygodówek. Warto też sprawdzić grę pt. Omikron: The Nomad Soul. Cyberpunkowe Shenmue z muzyką Davida Bowie'go. Zraziłem się z powodu systemu save'ów (są ograniczone), ale niewykluczone, że ją kiedyś przejdę, skoro wydałem na nią całe 14 zł. Koniecznie musisz sprawdzić The Last Express, niesamowite przeżycie, choć zakończenie jest naprawdę kiepskie. Warto jeszcze zobaczyć interaktywne przygodówki tekstowe Emily Short - jeszcze w nie nie grałem, ale chciałbym http://emshort.wordpress.com/
Ostatnio wyszła też staroszkolna przygodówka Gemini Rue którą właśnie przechodzę. Nieco zbyt podobna do Blade Runnera, ale coś mnie przy niej trzyma, pewnie to styl graficzny. No właśnie, jest jeszcze Blade Runner. Możesz też się wkręcić w grę od Johna Romero z przed czasów Daikatany, czyli Anachronox. Ja zraziłem się po demie, ale pełna wersja na pewno jest lepsza. Mogłeś jeszcze zapomnieć o Beneath a Steel Sky i
. Zostaje jeszcze Silent Hill 2, do którego zraziłem się z powodu monotonnych walk z przeciwnikami, ale np. mój kolega był zachwycony. Messiah jest nadal innowacyjną grą, choć nie mogłem przejść nawet dema - z jakiegoś powodu zacinało się na moim komputerze :) Mam jeszcze pozytywne wrażenia z kampanii obcego w Alien Vs. Predator 2, nie ma drugiej takiej gry, w której czujesz czystą chęć wgryzienia się w przeciwnika (może jeszcze w RE4). Chciałbym też zagrać w Kingpina, choć niestety nie ma wersji z rosyjskim dubbingiem i angielskimi napisami, najbardziej by mi to odpowiadało. Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie ;)
A, nie zauważyłem lololol.
Beyond Good & Evil? 9+ w CDA, ogłoszone jedną z najb. underrated gier ever, ja sam bym wystawił 10 (jako jednej z dosłownie kilku).
Beyond Good & Evil? 9+ w CDA, ogłoszone jedną z najb. underrated gier ever
Właśnie tego nie rozumiem - skoro średnia ocen byłą dobra, to chyba ją właśnie doceniono. Sprzedaż marna, ale to na szczęście mało znaczy, bo druga część powstanie, wyszło też BG&E HD, Ubi odbije straty.
Przypomniał mi się jeszcze rolplej Silver http://www.gamespot.com/pc/rpg/silver/index.html
Gra Outcast z muzyką symfoniczną http://www.youtube.com/wa...feature=related
Seria Oddworld, dwie pierwsze gry pójdą bez problemu.
I najważniejsze, o czym wcześniej zapomniałem napisać - Halo Combat Evolved. Multiplayer jest nadal świetny, mój brat gra w to codziennie, a i ja czasem pogram z przyjemnością ;)
Beyond Good & Evil? 9+ w CDA, ogłoszone jedną z najb. underrated gier ever
Właśnie tego nie rozumiem - skoro średnia ocen byłą dobra, to chyba ją właśnie doceniono. Sprzedaż marna, ale to na szczęście mało znaczy, bo druga część powstanie, wyszło też BG&E HD, Ubi odbije straty.
niedoceniona przez graczy, wlasnie przez te sprzedac
i nie, nie znaczy mało, bo sam Ubisoft się przyznał parę lat temu, że musialmati to kretyn, a nowego BG&E robią tak trochę bardziej 'pod publiczkę' - ale kto wie, może tak będzie lepiej dla wszystkich?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum