Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-12-26, 16:52 Chat forumowy padł
Jak już zauważyłem na forumowym fb, okazuje się że cały polchat został zamknięty na dobre.
Niniejszym pociągnął za sobą na dno Dupę Szatana, uczcijmy to chwilą ciszy.
<wirtualne świeczki i marsz pogrzebowy>
Dobra, starczy.
Nasuwa się tylko pytanie: co dalej? Wiadomo, że bez miejsca typowo szybkiej komunikacji (nie, skype i pejsbuk nie spełniają tej roli) za moment wszystko szlag trafi - innymi słowy, potrzebujemy miejsca, gdzie można spotkać się wieczorem i pogadać o bzdurach przy obecności bota. IRC? Jakiś inny serwis?
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-12-26, 18:37
Madness napisał/a:
Może Quakenet? Trochę się trzeba z tym piepszyć
Myślę, że istotną cechą dla miejsca, którego szukamy, jest brak konieczności pjepszenia się z nim, więc dlatego IRC nie jest fajny. Poza tym, kutwa, jest brzydkość, brak polskich znaków, słaba czytelność i brak <XD>.
Wysłany: 2012-12-26, 18:41
Innymi słowy, musza być spełnione poniżesze wymogi:
- mozna postawić bota
- ma byc funkcjonalny ale bez pieprzenia się
- ma być wizualizacja emot
- od siebie dodam że fajnie byłoby żeby miał opcję zassania klienta na kompa
Czyli IRC spełnia tylko dwa spośród czterech wymienionych wyżej warunków (klient to chociażby mIRC). Bez emotek można wytrzymać a co do pieprzenia się to raz zrobić i po problemie. Ciężko będzie znaleźć zamiennik.
Wysłany: 2012-12-29, 23:29
Powiedział ten, który pojawił się na ircu raptem raz.
Prawda jest taka, że jest identycznie jak na czacie - czytaj: w okresie zimowym nikt sie nie umie zorganizować. Inna sprawa że duża w tym zasługa faktu, że jeden gimbus wchodzi, stwierdza że siedze tylko ja i cyckii i spierdala po sekundzie. Minute później inny gimbus robi to samo. Jeśli wy w ten sposób chcecie kiedykolwiek pogadać to elo ;d
Wysłany: 2012-12-30, 14:23
To trochę bez sensu. Raz ktoś może być wolny o 20, raz może mieć czas o 17 a raz po 22. Wydaje mi się że skrzykiwanie się na fb jest najlepszą formą bo chociaż wiadomo czy są szanse na to że ktoś faktycznie wbije o ustalonej godzinie i warto czekać na czacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum