Nick na CM: rayman-fan
Wysłany: 2009-02-18, 17:19
Czy mogÄ zapytaÄ jak moĹźna podzieliÄ film na pojedyncze zdjÄcia Movie Makerem???? albo sony vegasem??? prĂłbowaĹem z tymi programami i jakoĹ sobie nie radzÄ.
Nick na CM: Max Payne, K00rchuck
Wysłany: 2009-02-18, 17:48
Zamiana filmu na sekwencjÄ obrazĂłw
1. Otwierasz film w VirtualDub
2. Wybierasz polecenie File -> Save image sequence
3. W polu Filename prefix ustawiasz nazwÄ pliku (przedrostek)
4. W polu Filename suffix, including extentions
5. W polu Minimum number of digits in name wpisujesz z ilu cyfr ma siÄ skĹadaÄ licznik pliku
6. W polu Directory to hold images okreĹlasz folder docelowy
7. W polach First frame filename oraz Last frame filename
8. W polu Output format okreĹlasz format docelowy
9. Przy formacie JPEG moĹźesz okreĹliÄ stopieĹ kompresji (im wiÄcej, tym lepsza jakoĹÄ)
10. OK
W Movie Maker:
1. Otwierasz program
2. PrzeciÄ gasz wybrany film na kolekcje
3. Odtwarzasz film i szukasz wybranego momentu
4. Pauzujesz
5. Naciskasz Pobierz obraz ktĂłry znajduje siÄ na pasku z opcjami pauzowania i przewijania
6. Nazywasz plik i ustalasz lokalizacjÄ
7. Gotowe!
8. Naciskasz mi PomĂłgĹ
Jak juĹź sobie poradziĹ, to po co piszesz? Nie pisz w tym temacie, jak nie chcesz pomĂłc. / baczus
Wysłany: 2009-02-27, 13:00
ekhm... chodzi mi o to Ĺźe mĂłgĹbym coĹ np. dorysowaÄ w paincie na wybranym zdjÄciu z filmu.
To chyba koledzy ci pomogli? /baczus
nie nie pomogli! To dzieli na krĂłtsze filmy a nie na zdjÄcia. a filmu nie da siÄ wĹoĹźyÄ do painta
Ostatnio zmieniony przez baczus 2009-02-27, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Witajcie z powrotem.
Jestem zaskoczony Ĺźe forum nadal siÄ trzyma. Gdy je opuĹciĹem jakiĹ rok temu wszystko zaczeĹo schodziÄ na psy
_________________ Witajcie z powrotem.
Jestem zaskoczony Ĺźe forum nadal siÄ trzyma. Gdy je opuĹciĹem jakiĹ rok temu wszystko zaczeĹo schodziÄ na psy
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2009-03-10, 14:53
To weĹş oĹĂłwek, kredki, flamastry, karteluszek, usiÄ dĹş i narysuj.
A jak film - to aparat, musisz zrobiÄ figurkÄ, z drutem w koĹczynach, miejscach zgiÄcia, dobre oĹwietlenie. To jest w cholerÄ roboty, brat robiĹ 200 klatkowe z LEGO™, ale to nie profesjonalizm, bo ciÄĹźko z ruchami nĂłg/rÄ k.
Z programem do robienia animowanych gifĂłw, to bez problemu moĹźna znaleĹşÄ w google. Ja od siebie polecÄ ImageReady i EasyGIFanimator.
Wysłany: 2009-07-30, 13:02
Mam kĹopot (byÄ moĹźe wĹaĹnie zĹy program wiÄc tu piszÄ)
Upodabniam swojego XP do VISTA i wszystko mam gotowe ale jest 1 kĹopot - pasek "START"!
Kiedy zmieniam wyglÄ d, zamiast Upragnionego efektu dostajÄ pasek z windows 98!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum