| FAQ | Szukaj | U¿ytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Problemy egzystencialne
Autor Wiadomo¶æ
kooniq 

Nick na CM: kooniq
Sk±d: leÅ›na kraina
Wys³any: 2009-03-24, 14:52   

[quote="Kostek"]
cyckii napisa³/a:
dlatego jestem też zwolennikiem odchodzenia od niektórych praw natury.

pewnych zachowań nie da się ominąć;] są w nas instynkty, które pochodzą od zwierząt i nic tego nie zmieni.

bolger 

Nick na CM: bolger
Sk±d: to wszystko?
Wys³any: 2009-03-24, 16:33   

Braaawo! ! Wszyscy kiedyś umrzemy, wiara w siebie to potęga itp.
Jasne, że się nie da zmienić. Nastał postmodernizm, kultura rządzi, więc siłą rzeczy natura jest ograniczana. Może to i źle, ale nie ma rady. Nie mów mi jeszcze, że czekasz na odpowiedź Kostka. A może doszedłeś do jakichś ciekawych wniosków i spróbujesz rozwinąć swoją wypowiedź..zapraszam ;-)

baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait

Nick na CM: hejo
Sk±d: Zakopane/Kraków
Wys³any: 2009-03-24, 17:55   

Cytat:
Nie chce ci psuc twojej wizji, ale nawet bez takiego swistka byliby sklonni cie zabic gdzies w ciemnej uliczce, kiedy najmniej bys sie tego spodziewal ;p

Tzn. chodziło mi, że np. nie będą się bardzo o mnie troszczyć, jak będę chory bo dam narząd.

baczus 
Administrator
Revolutionaries Wait

Nick na CM: hejo
Sk±d: Zakopane/Kraków
Wys³any: 2009-03-24, 19:41   

Trochę źle się wyraziłem, mój błąd. Nie koniecznie muszą być to handlarze, byle kto, kto ma w tym interes (np. rodzina).

kooniq 

Nick na CM: kooniq
Sk±d: leÅ›na kraina
Wys³any: 2009-03-24, 21:06   

bolger napisa³/a:
Braaawo! ! Wszyscy kiedyś umrzemy, wiara w siebie to potęga itp.
Jasne, że się nie da zmienić. Nastał postmodernizm, kultura rządzi, więc siłą rzeczy natura jest ograniczana. Może to i źle, ale nie ma rady. Nie mów mi jeszcze, że czekasz na odpowiedź Kostka. A może doszedłeś do jakichś ciekawych wniosków i spróbujesz rozwinąć swoją wypowiedź..zapraszam ;-)

ee.. a tak właściwie to o co ci chodzi?;p
nie zamierzam nic rozwijać, nie musze pisać referatu aby wyrazić swoje zdanie;] to co napisałam idealnie wyrażają mój pogląd i nie mam nic więcej do dodania.

TeKo 

Sk±d: GdaÅ„sk
Wys³any: 2009-03-25, 15:31   

W ogóle nie zamierzam się zastanawiać nad sensem istnienia, problemami egzystencji czy innymi bzdetami.
Po 1. Nie przyniesie mi to żadnych korzyści.
Po 2. Wolę korzystać z życia niż nad nim się zastanawiać
Nie ważne po co żyjemy i jaki jest sens tego życia. Ważne, ze żyjemy i trzeba to wykorzystać.

Kostek 
Ornitolog

Sk±d: InÄ…d
Wys³any: 2009-03-25, 16:58   

Jestem skrajnym przeciwnikiem takiego podejścia jak powyżej. Korzystać z życia możesz do 30, potem zastanowienia nad sensem etc dopadną Cię same, a być może będzie za późno, by sobie parę rzeczy poukładać. Podobnie zresztą, gdy przytrafiają się rzeczy typu śmierć bliskiego etc - "korzystanie z życia" okazuje się wtedy filozofią, która nie daje Ci żadnej odpowiedzi.
A życie bez szukania nawet prostego wyjaśnienia po co wydaje mi się zwyczajnie puste i głupie.

TeKo 

Wys³any: 2009-03-25, 17:17   

A jaką odpowiedz dostanę gdy zadam sobie pytanie po co żyję?
Przecież ludzie od wieków zadają sobie pytania i co człowiek to inne zdanie.
Cytat:
A życie bez szukania nawet prostego wyjaśnienia

Ja już to "proste wyjaśnienie" znalazłem:
Po co żyję?
Żeby to życie wykorzystać.
I już nie chce się w to bardziej zagłębiać ;)
Ogólnie to nie lubię popadać w melancholię.

Kostek 
Ornitolog

Wys³any: 2009-03-25, 18:10   

Ależ chodzi właśnie o to, by mieć ZDANIE.

Niemniej jestem pewny, absolutnie pewny, że Twoja filozofia runie w starciu z czymś, co Cię przerośnie. Chyba, że żyjesz rozsądnie, bo z takim podejściem korzystanie z życia nie powoduje większych komplikacji.

TeKo 

Wys³any: 2009-03-25, 18:33   

Cytat:
Chyba, że żyjesz rozsądnie, bo z takim podejściem korzystanie z życia nie powoduje większych komplikacji.
Ano żyję rozsądnie ;) Żadnych szaleństw typu ćpanie, chlanie i dziwki :P Zamierzał ładnie urządzić sobie życie, po prostu widzę więcej radośniejszych sposobów na życie niż siedzenie i rozmyślanie.

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Sk±d: Z Nienacka
Wys³any: 2010-02-08, 19:41   

Z błogiego snu wyrywa mnie skrzeczący budzik. Cudnie, jakbym nie mógł sie rozchorować i przespać cały ten cholerny dzień. Ale cóz, jestem zdrowy i maszeruje po ciemku do łazienki, potem kuchni. Wypijam na pół wystygła herbate, ubieram kurtke i wychodze z domu.
Odczuwajac zimno mam ochote kopnąc w dupe każdego kretyna głoszącego jedyną słuszna prawde o globalnym ociepleniu. Mijam ludzi idących do pracy, robotników sprzątajacych drogę i klnących na swój los. Wasza sprawa, idioci, trzeba było myśleć o przyszłości wcześniej. O malo nie zaliczam gleby na oblodzonym chodniku, po 20 minutach docieram do szkoły. Jakiś idiota z grupą techno zelów rzuca uwagę na temat mojego wyglądu, idę dalej.
Witam nauczyciela, na co ten dzielnie mnie zlewa. Sukinkot, gdy przestaliśmy go witać pierwsze co zrobił to poleciał z żalem do wychowawczyni. Kupuję w automacie kawe, witam sie ze swoją klasą, nawet tych, którymi szczerze gardze za kretynizm i lansiarstwo, sprawdzam, z czego tym razem moge byc obstrzelany. Mijają godziny, miedzy którymi zwykle zdąze powkurwiać sie na miszke że znowu coś spieprzyła, zaś ona na mnie, że jej to wyrzyguje. Wychodze ze szkoły, mijam grupki co bardziej kretyńskich gimnazjalistów, chwalących sie ile to oni nie wychlali w weekend. Ech, wy male sukinkoty, żebyście kiedyś dostali po dupie od zycia i rodzice wam tym razem nie pomogli.
Wracam do domu, siadam na kompa. Albo przestaje myśleć albo frustruje sie jeszcze bardziej durnymi dyskusjami na necie.Słucham muzyki, do domu wraca matka, narzeka, że znowu siedze na kompie. Pewnie, w taką pogodę powinienem chyba grać w futbol amerykański z pingwinami. Siadam do lekcji, albo sie czegoś naucze, albo rzuce ksiązke w kąt.Jem kolacje, idę spać. I od nowa.
Ot i moje całe problemy egzystencjonalne.

Kostek 
Ornitolog

Wys³any: 2010-02-13, 14:05   

Ludzie są strasznie sfrustrowani jakoś. Co tak naprawdę obchodzą Cię kretyni? Lepiej robić swoje i tyle.

Hope 

Sk±d: masz takÄ… perukÄ™?
Wys³any: 2010-05-13, 20:32   

Ja mam tak samo jak Raja :(, jakaś deprecha mnie złapała, ale mam kolegów lol2

Kostek 
Ornitolog

Wys³any: 2010-05-13, 21:36   

Niech ktoś poprawi w końcu nazwę tematu xD

:awesome: /b
Jak ty to poprawiles? Omigod. :kiibezcyckow: [cyckii]
Ja jestem wszechmogÄ…cy /baczus
Ostatnio zmieniony przez baczus 2010-05-14, 22:11, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Sk±d: about:blank
Wys³any: 2010-05-14, 15:15   

Powiem krótko - czasem mam dni wesołe, a czasem filozofuję i myślę nad sprawami świata. :P

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: