Czy macie jakieĹ ukryte fobie/lÄki przed zwierzÄtami, nieporzÄ dkiem lub zachowaniami spoĹecznymi?
Ja osobiĹcie mam maĹy lÄk przed nieporzÄ dkiem. Nie wiem dokĹadnie jak nazywa siÄ ta fobia, ale nie jest ona zbyt duĹźa. Po prostu wolÄ czystoĹÄ od brudu, a gdy juĹź z takim siÄ spotykam, to czujÄ lekki (dosĹownie) dyskomfort.
Nie jestem arachnofobem ale i tak czujÄ jakiĹ wstrÄt do pajÄ kĂłw, zresztÄ , nie przepadam za owadami.
Co do nieporzÄ dku - czasami nie mogÄ zasnÄ Ä gdy jakaĹ szafa jest otwarta, nawet lekko :D
mam arachnofobiÄ i okropnie bojÄ siÄ pewnego dĹşwiÄku, a mianowicie krzyku dziewczynki z filmu `Duch`. zawsze, kiedy go sĹyszÄ, wpadam w panikÄ.
BojÄ siÄ: PajÄ kĂłw i innych owadĂłw bo sÄ obrzydliwe, Ĺźab (ale tych wiÄkszych), siedzenia samemu w domu (chyba Ĺźe mam coĹ do roboty) no i oczywiĹcie mam lÄk wysokoĹci, nie mogÄ siedzieÄ nawet na chĂłrze w koĹciele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum