Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-01-05, 11:15 Emulatory
Czy wy teĹź nie sÄ dzicie, Ĺźe swiat bez emulatorĂłw byĹby uĹomniejszy ? Czy nie ma nic wspanialszego niz odpaliÄ kultowe gry z PSX, N64 czy SNES-a na naszym pececie i poczuÄ magiÄ tamtych lat ? ;D
Na konsolach emulacja teĹź ma sie dobrze- do dzisiaj na moim PSP gram w praktycznie same gry emulowane (od PSX-a, przez niektĂłre dziaĹajÄ ce gry z N64, GBC,GBA, SNES,NES po takiego MegaDrive'a, wciÄ z ubolewam nad brakiem emulacji Saturna).
Tu wiec mozemy dyskutowac o tak wspaniaĹym tworze, jakim sÄ emulatory ;]
Wysłany: 2010-03-07, 20:28
Bedzie doublepost, ale w rzyci z tym.
Po zakupie laptopa zaczÄ Ĺem bawiÄ sie w emulacje konsol poprzedniej generacji, 128-bitowych- jak dotÄ d Dreamcast, GameCube i PS2 chodzÄ uberpĹynnie, a gra siÄ Ĺwietnie z racji tego, Ĺźe uĹźywam pada do ps2 z przejĹciĂłwkÄ na USB. Jesli ktoĹ ma mocnego kompa, moĹźe smiaĹo uderzaÄ w poniĹźsze emulatory;
Gry warte polecenia:
Dreamcast:
- Shenmue I i II
- Virtua Fighter III
- Soul Calibur
- Sonic Adventure 1 i 2
- Resident Evil: Code: Veronica
PS2:
- Devil May Cry 1,2,3
- Resident Evil: Outbreak oraz Outbreak File 2
- Tekken 4/5
- Final Fantasy X /XII
- seria Jak&Daxter
- Kingdom Hearts 1 i 2
GameCube/Wii:
- Super Paper Mario
- Super Mario Galaxy
- Legend of Zelda: Wind Waker oraz Twillight Princess
- Resident Evil Zero oraz Remake
- Super Smash Bros Meele/Brawl
- Mario Kart
Specyfikacja mojego peceta (dla porĂłwnania)
Procesor dwurdzeniowy Intel 2,2 GHz
Radeon HD 4650
4 GB RAM
Windows 7
DziÄki musiaĹowi nie mam siÄ gdzie wypowiedzieÄ wiÄc zrobiÄ to tu ;p
NaszĹo mnie ostatnio by ĹciÄ gnÄ Ä never released Windows. No i o to moja lista jak na razie:
Windows Neptune (zaraz bÄdzie ;))
Windows Whistler (jw)
Windows Chicago (jw)
Szukam jeszcze NT4.0 ;)
Nick na CM: Max Payne, K00rchuck
Wysłany: 2010-03-18, 21:02
ĹidĹźet(ĹidĹźi) napisał/a:
Don Vito Corleone napisał/a:
Kup PS2, nie jest drogie ;p
kutwa teraz to dopierdoliĹeĹ pulchniutki czĹowieczku. To tak jakby mieÄ Xboxa 360 i kupowaÄ xboxa. Jaki w tym sens?
Pierwszy Xkloc ma fajniejszy design ;p PierdoliÄ tam Xboxy, amerykanie przestali rozdawaÄ karty w tym biznesie po premierze NES-a ;p
A ja mam pytanko. Jak najprostsze PS2 z MM odpala gry PSX? Przymierzam siÄ do kupna, wĹaĹnie dla emulacji PSX. PytaĹem o to JÄ (problematyczne, nie? ;p Hope bodajĹźe wymyĹliĹ tÄ ksywe), ale dowiedziaĹem siÄ ino, Ĺźe obie czÄĹci Ewy PasoĹźytniej ĹmigajÄ , nie wiadomo jak z resztÄ ;/ MoĹźe wypowie siÄ ktoĹ doĹwiadczony?
Wysłany: 2010-03-18, 21:49
Cytat:
Pierwszy Xkloc ma fajniejszy design ;p PierdoliÄ tam Xboxy, amerykanie przestali rozdawaÄ karty w tym biznesie po premierze NES-a ;p
Tak, tak, wierz w to dalej. A Sony wcale nie traci na kaĹźdym sprzedanym PS3, pogadaj sobie. KiedyĹź wbijesz sobie do tego tĹustego Ĺebka Ĺźe X360 tak naprawde rozdaje karty w tej generacji obecnie ? Wii zĹapaĹo zadyszke, prasa juĹź wyrokuje upadek konsolki Nintendo z braku pomysĹĂłw i gier, Sony wciaz sie nie pozbieraĹo po poczÄ tkowej klÄsce PS3 i prÄdko tego nie zrobi, wypuszczenie jednego hita, ktĂłrego i tak po caĹym marketingowym hypie ludzie olejÄ ciepĹym moczem jak Resistance czy Killzone, bo to poprostu przeciÄtniaki im nie pomoze
Cytat:
A ja mam pytanko. Jak najprostsze PS2 z MM odpala gry PSX? Przymierzam siÄ do kupna, wĹaĹnie dla emulacji PSX.
Wow, to juz nie Saturn ? Nie Wii ? Nie PS3 ? SNES ? NES ? Teraz PS2, do emulacji PSX ? PogrÄ Ĺźasz siÄ
Cytat:
PytaĹem o to JÄ (problematyczne, nie? ;p Hope bodajĹźe wymyĹliĹ tÄ ksywe), ale dowiedziaĹem siÄ ino, Ĺźe obie czÄĹci Ewy PasoĹźytniej ĹmigajÄ , nie wiadomo jak z resztÄ ;/ MoĹźe wypowie siÄ ktoĹ doĹwiadczony?
KtoĹ doĹwiadczony mĂłwi, Ĺźe masz zdrowo nasrane w tym Ĺbie
Kupowac do emulacji PSX-a gĹownie PS2...co ci po tym, skoro Parasite Eve i tak nie odpalisz na PAL-owskiej konsolce ? Aaa, babramy sie w piratach ? Ty ? TakiĹź szlachetny ? Prawy i sprawiedliwy karzeĹek ? A moze za gĹupi, Ĺźeby sprawdziÄ, Ĺźe jedynka nigdy nie wyszĹa w europie ?
ZresztÄ , co ja sie produkuje, i tak nie kupisz zadnej konsolki bo za tydzieĹ napalisz sie na cos innego, wez zawracaj dupe bez sensu tej swojej gĹupiutkiej, moĹźe w koĹcu bedzie cie miec dosÄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum