| FAQ | Szukaj | U¿ytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Obsesje
Autor Wiadomo¶æ
Kostek 
Ornitolog

Sk±d: InÄ…d
Wys³any: 2009-01-31, 15:29   Obsesje

Niektórzy się z nimi kryją, inni wręcz odwrotnie - ale każdy jakąś ma.

Mi np. mycie wanny zajmuje jakieś 20 minut. Kilka razy po umyciu cifem muszę ją wypłukać, bojąc się, że ów żrący płyn zostanie na ściankach.
Ponadto wszystkie drzwi w domu muszą być pozamykane. Dlaczego? Bo mam taką obsesję.
Z innych - dwie z pięciu nóżek krzesła obrotowego przy biurku muszą dotykać ściany. To oczywiście ma sens.
A Wy macie jakieÅ› inne urojenia?

Killip 
Dobry typ

Sk±d: Otwock
Wys³any: 2009-01-31, 15:34   

Muszę mieć idealnie przycięte paznokcie u dłoni, bo inaczej wariuję ;) Do tego miałem kiedyś kilka długopisów, które musiały być zamknięte, żeby nie wyschły i teraz każdy długopis jaki widzę musi być zamknięty.

Kostek 
Ornitolog

Sk±d: InÄ…d
Wys³any: 2009-01-31, 15:36   

Co do ideałów - szklanki, które myję, też muszą być perfekcyjnie czyste :P

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Sk±d: Wroclaw
Wys³any: 2009-01-31, 16:37   

Ej, cyckii, ten drugi punkt-o jaka liczbe minut chodzi?

Ja musze miec monitor pod odpowiednim katem. Muzyke musze miec wlaczona. Kubek musze miec pod lewa, a nie pod prawa reka (to nie obsesja, to z wygody). Jak ktos przeglada neta na moim kompie-tylko pod Firefoxem. Jak ktos wychodzi z gg, to musi sie ze mna pozegnac, bo inaczej sie wkurzam.

Agiss 
Twórca logo

Nick na CM: Agiss
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2009-01-31, 19:38   

- zawsze muszę mieć telefon w prawej kieszeni spodni, a I-poda w lewej - nieużywając, bo inaczej dostaję na głowę i boję się, że wszystko pogubiłam
- ale słuchając muzyki z I-poda MUSZĘ mieć go w prawej łapie bo co chwilę coś reguluję, choćby odrobinkę.
- też muszę mieć zamknięte drzwi bo nie wyrabiam ;p
- i wafelki też warstwami wcinam.
- ZAWSZE muszę popijać jedzenie, więc potem zasuwam po szkole z kanapką i piciem i się nie mogę zorganizować
- nie wytrzymuję ciszy w swoim pokoju, jak w nim siedzę to cały czas musi coś lecieć
- ostatnio pogłębił mi się nawyk czytania książki przy śniadaniu i kolacji ;d
- po obiedzie muszę skonsumować jakąśkolwiek czekoladę, MUSZĘ
- zaczesuję włosy zawsze trochę bardziej na lewą stronę, z prawej bym oszalała, bo zawsze z tej strony mam włosy za uchem
- przy włączonym kompie niemal zawsze muszę mieć uruchomione gadu, i to zawsze na zw, dlatego ludzie się wkurzają że im po 3 godzinach nie odpisuję :P
- tysiąc razy wypłuczę naczynia zanim je odłożę na suszarkę
- jadąc do szkoły zawsze siadam w tym samym miejscu w tramwaju - na samym końcu, nie na miejscu tylko na tej całej skrzynce, w lewym rogu. zawsze. a że na pętli tramwajowej wsiadam to zawsze jestem pewna, że wolne ^^
- jak się strrasznie cieszę to muszę zapiszczeć.

Nie koniec, bo jestem obsesyjna i poryta. Ale to tyle bo muszę iść do wanny z której nie wyjdę szybciej niż po 15 minutach :>

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Sk±d: about:blank
Wys³any: 2009-01-31, 19:47   

cyckii napisa³/a:

- drzwi od mojego pokoju musza byc zamkniete - jak ktos wchodzi i wyjdzie, nie zamykajac za soba drzwi (mimo tego, ze ciagle powtarzam: "ZAMYKAC!" i dodatkowo wywiesilam tabliczke na drzwiach), to choc jestem leniwa jak jasna cholera, to wstane i zamkne te drzwi;
- nie lubie, gdy mam idealny porzadek w pokoju - nigdy wtedy nie pamietam, co gdzie mam.

Ja mam całkiem podobnie ;D I tak samo jak Musiał - kubek zawsze po lewej stronie :P

Agiss napisa³/a:
- zawsze muszę mieć telefon w prawej kieszeni spodni, a I-poda w lewej - nieużywając, bo inaczej dostaję na głowę i boję się, że wszystko pogubiłam
- ale słuchając muzyki z I-poda MUSZĘ mieć go w prawej łapie bo co chwilę coś reguluję, choćby odrobinkę.

Ja tak samo - tylko że zamiast ipoda mam mp4 z nie działającym wyświetlaczem xPP Kontroluję to na wyczucie :>

Oprócz tego mam zwyczaj długiego leżenia w łóżku. Polega to na tym, że jak się budzę to zwykle jeszcze trochę poleżę, ewentualnie się zdrzemnę ;P Gdy korzystam z komórki (mam komórkę z wysuwaną częścią) to muszę mieć tą część wysuniętą. Inaczej nie umiem ;D

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wys³any: 2009-02-01, 12:06   

Agiss napisa³/a:

- jadąc do szkoły zawsze siadam w tym samym miejscu w tramwaju - na samym końcu, nie na miejscu tylko na tej całej skrzynce, w lewym rogu. zawsze. a że na pętli tramwajowej wsiadam to zawsze jestem pewna, że wolne ^^

A jak nie ma skrzynki? W koncu nie same stopiatki po swiecie jezdza ^^

Agiss 
Twórca logo

Wys³any: 2009-02-01, 18:20   

musialmati napisa³/a:
Agiss napisa³/a:

A jak nie ma skrzynki? W koncu nie same stopiatki po swiecie jezdza ^^

Poznańskie szóchy zawsze mają skrzynkę, a że tylko tym tramwajem dojadę... ;p nigdy jadąc do szkoły nie trafiłam na ten co ma tam również miejsce dla kierowcy.

Kiedyś musiałam liczyć kroki z pokoju do salonu, albo schodki. Omg to było straszne, nie mogłam się tego pozbyć ._.

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wys³any: 2009-02-01, 18:34   

Nie kierowcy, tylko motorniczego.

cyckii, ale liczbe minut czego? Nie jestem glupim pajacem przeciez.

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Sk±d: Z Nienacka
Wys³any: 2009-02-01, 20:39   

Obsesje ? Duzo ich nie zauważyłem, ale:
- Zawsze musze mieć zamkniete drzwi od pokoju, gdy z niego wychodzę z kolei muszą być otwarte.
-Mankety od wszystkich koszul, poza białymi, muszę mieć porozpinane.
- Gdy spojrzę na zegar wskazówkowy, automatycznie wsłuchuje sie w rytm wskazówek.
- Tak samo podczas jazdy pociągiem wsłuchuję się w rytm jazdy
- Telefon zawsze mam w lewej kieszeni <z racji tego, że leworęcznemu jest poprostu wygodniej>
- Nie znosze mieć porządku w pokoju. Czuje sie wtedy nieswojo. Muszę poprostu mieć tu walniete czasopismo, tam płytki, a gdzie indziej kubki od wczorajszych herbat.

Agiss 
Twórca logo

Wys³any: 2009-02-01, 22:38   

musialmati napisa³/a:
Nie kierowcy, tylko motorniczego.

Spier, kieruje a nie motoruje, o ;*

snakee9 

Sk±d: Eudezet
Wys³any: 2009-02-02, 13:01   

Ja np czesalem dywan :O Zwlaszcza przy krawedziach, musial byc zaczesany w odpowiednia strone - nie latalem ze szczotka, ale musialem czasem chociaz noga przejechac.
Czasem po prostu nie pasowalo mi ustawienie kubków, zabawek na polce i musialem je poprzesuwac po 2cm.
Nienadeptywnie na krawedzie plyt chodnikowych - klasyka.
Albo jak to denerwowalo, kiedy zwracalo sie uwage na to ze trzeba mrugac, przelykac sline, oddychac :p

Teraz mam schizy z winampem, nie wylacze nigdy kompa przed koncem piosenki.

kijodszczotki 

Sk±d: pzn
Wys³any: 2009-02-02, 14:33   

też mam motyw z dywanem, chodnikiem i Winampem.
szlag mnie trafia, jak ludzie po wyjściu z mojego pokoju nie zamykają drzwi. i jeszcze papierosy muszę mieć zawsze w prawej kieszeni płaszcza, a zapalniczkę w lewej.

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wys³any: 2009-02-02, 15:38   

snakee9 napisa³/a:

O tak, uwielbiam to :D

Agiss, przykro mi-to nie ja to wymyslilem.

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Sk±d: about:blank
Wys³any: 2009-02-02, 16:38   

snakee9 napisa³/a:

Ja mam tak samo :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku