Gdzie mieszkacie? Gdzie wolelibyscie mieszkaÄ?
Ja mieszkam w maĹej wsi, nie wiem ilu mieszkaĹcĂłw bo wieĹ ciÄ gle siÄ wyludnia. Wszyscy mĹodzi wyjeĹźdzaja do miast, a starsi po prostu umierajÄ .
WolaĹbym mieszkac w mieĹcie. Na wsi bardziej sie nudzi, ale jeszcze zaleĹźy kiedy, bo na pewno nie latem, ale gdy jest chĹodniej to wszyscy siÄdza tylko przy komputerach, nikt nie wychodzi na drogÄ. A w mieĹcie wiadomo - kina, basen, bary itp. I od razu mozna kupic swojÄ ulubionÄ gazete/komiks.
Nie wolaĹbyĹ. Na wsi jest cool, swoboda, ĹwieĹźe powietrze (latem obornik rulez xD). A w mieĹcie: zero swobody (na podwĂłrku przed blokiem byĹoby ciÄ gle: co za skur***l wybiĹ znowu szybÄ!), wÄ chanie spalin chociaĹź sÄ i plusy!
Cytat:
kina, basen, bary itp. I od razu mozna kupic swojÄ ulubionÄ gazete/komiks.
Tylko Ĺźe na wsi teĹź jest sklepik xD A! Ja mam wogĂłle cool! Bo mieszkam na wsi tuĹź przy mieĹcie ha!
Miasto, ale przedmieĹcia. Ale w przyszĹoĹci zamieszkam na wsi, i to jakiejĹ mocno zapadĹej - jeĹli u nas juĹź takich nie bÄdzie, wyjeĹźdĹźam na UkrainÄ albo BiaĹoruĹ.
Popieram musiaĹa. Przeciez wieĹ to caĹkowite zadupie. A jeĹli omenie lubisz zapach obornika to zapraszam do mnie do gospodarstwa do pracy. A w sklepie u nas sÄ straszne pustki.
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2009-02-09, 21:21
Wsie sÄ bee, bo Ĺmierdzi. Chyba Ĺźe takie wsie-bez-smrodu, sÄ spoko, a najlepsze sÄ osady, takie max. 100 osĂłb (np. tam gdzie jest przejĹcie graniczne - Ĺysa Polana ;p ). W duzym mieĹcie nie chciaĹbym mieszkaÄ, bo sÄ korki, daleko do lasu-na-strzelankÄ, trza jeĹşdziÄ autobusem/tramwajem. Jedyna zaleta to fajne sklepy,takie co nie ma ich na KrupĂłwkach ;p
A ogĂłlnie w maĹym mieĹcie jak Zakopane jest fajnie, bo sÄ gĂłry, lasy. Nie ma spalin, ĹwieĹźe, gĂłrskie powietrze (zaraz siÄ doczepiÄ , Ĺźe jest smog ;p), latem i zimÄ sÄ atrakcje i Ĺnieg. Brakuje tylko castoramy (20 km) i sklepu ASG (;p) 100 km ;(
EDIT: ort ;(
Ostatnio zmieniony przez baczus 2009-02-09, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
SwierĹźe to taka osada max. 100 osĂłb pod CheĹmem:P
Ja obstaje twardo przy zapadĹej wsi, gdzie orze siÄ za pomocÄ konia. A taka WawÄ powinni dla mnie zrĂłwnaÄ z ziemiÄ , zaoraÄ i zasadziÄ las, bo to piekĹo na ziemi :P
A bliskoĹÄ sklepĂłw jest mi absolutnie niekonieczna. No, raz na jakiĹ czas mĂłgĹbym pobyÄ w takim moim 70 tysiÄcznym CheĹmie.
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-02-10, 17:24
Obecnie jestem za miastem. LubiÄ mieÄ blisko do szkoĹy oraz do miejsc rozrywki czy teĹź do sklepĂłw. Mieszkam w maĹym miasteczku (eh, bardzo maĹym...). Nie pociÄ ga mnie to miejsce, chociaĹź moĹźna znaleĹşÄ kilka miejsc, ktĂłre przyciÄ ga oko (tak, to sÄ te plusy, gdzieniegdzie moĹźna znaleĹşÄ kawaĹek natury i siÄ tym nacieszyÄ). Nie muszÄ ĹźyÄ w duĹźym mieĹcie. Ĺrednie byĹoby jak najbardziej wystarczajÄ ce. MiaĹbym gdzie pograÄ w bilard... ;)
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum