Nick na CM: rayman-fan
Wysłany: 2009-04-27, 21:12 [Pogaduszki] Opowieści (niby) z życia wzięte
Niesamowite opowieści. Kto wie: może dzięki wam wreszcie będę miał co opowiadać na halołin? No morzę zacznę. jak donosił w 2007 teleexpres i interia.pl że zacytuję:
"75 lat temu w wieku 75 lat (od jego narodzin minęło 150 lat) zmarł buddyjski mnich. Po prostu usiadł, zamknął oczy, zaczął medytować i już nie obudził - zatrzymał się oddech i funkcje życiowe.
Kiedy przyjechali lekarze stwierdzili zgon. Jednak 5 minut przed swoją śmiercią ten kapłan powiedział: "teraz odchodzę, wrócę za 75 lat, za 75 lat otwórzcie mój grób". Kilka dni temu minęło właśnie te 75 lat. Ludzie poszli do krypty otworzyli grób, a tu niespodzianka. Po pierwsze jak go wkładali do grobowca to w pozycji leżącej, a tu on sobie siedzi w pozycji lotosu. Po drugie ciało w ogóle się nie zestarzało (nie zamieniło się w kości, a nie było zabalsamowane, ani spryskane substancjami ochronnymi przed rozkładem), wygląda tak jak zaraz po śmierci. Zaczęły mu rosnąć włosy i paznokcie, pojawił się powolny odech (wracają fukcje życiowe).
Badanie DNA potwierdza, że to ten sam człoweik, który umarł 75 lat temu. Pobrano mu kawałek skóry i jego skóra i tkanka wykazują życie (zachowują się tak jak u żywego człowieka). Mózg zaczyna przejawiać coraz większą aktywność. Mimo, że nie przyjmuje pokarmu, zaczyna tyć. Powoli mnich wraca do życia."
skończyłem czytać: szok. ale mówiąc szczerze. jedni wieżą inni nie: na wszystko jest wymówka:
TAK - interia i teleexpres to poważne źródła.
NIE - czy to normalne?
Ostatnio zmieniony przez baczus 2009-05-05, 10:32, w całości zmieniany 1 raz
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-04-28, 16:06
Ja też słyszałem, że włosy i paznokcie rosną jeszcze jakis czas po śmierci (chyba 2 tygodnie, ale nie dam głowy, bo nie pamiętam odkładnie), ale możliwe jest, że cyckii ma rację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum