Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-08-15, 11:27 Jazz Jackrabbit
Zanim Epic Games (wtedy Epic Megagames) stworzyĹo Gearsy czy nawet Unreala zaczynaĹo swojÄ karierÄ od przygĂłd zielonego krĂłlika z laserowym gunem.
Czym jest Jazz? NajproĹciej mĂłwiÄ c platformerem 2D ze zbieraniem fantĂłw i eliminacjÄ przeciwnikĂłw. Sama gra obecnym graczom wyda sie bardzo archaiczna, ale uwierzcie mi - wlasnie w tÄ grÄ na poczÄ tku nowego wieku czytelnicy Cybermychy zagrywali siÄ do upadĹego.
ZresztÄ , mam jÄ na dysku do dzisiaj.
Dopiero teraz przy okazji dowiaduje siÄ, Ĺźe w planach byĹa cĹźÄĹÄ 3, w peĹnym 3D. Ostatecznie jednak projekt porzucono, chociaĹź w wersje demo moĹźna wciÄ Ĺź zagraÄ:
http://www.youtube.com/watch?v=pog80LeCX0M
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-08-18, 11:02
Kurde, w pierwszej czÄĹci byĹy poziomy 3d, taki wypas ;P A rok 1994. W ogĂłle takich rzeczy nie powinno siÄ robiÄ w 3d, wormsy teĹź zrobiono w 3d i byĹo do dupy. A JJR2 to klasyka do dziĹ, co nie? Jedna z moich ulubionych gier, jeĹli nie naj. Secret Files znam Ĺwietnie, przechodziĹem milion razy, takie to byĹo ciekawe. A Christmas Chronicles mam oryginaĹa nawet, ale byĹ znacznie nudniejszy, no i mniejszy.
Wysłany: 2012-08-22, 21:01
Nawet chyba multi byĹo, co nie? Bo graĹem na jakimĹ serwerze czy coĹ. CaĹkiem fajne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum