| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Hitman: Rozgrzeszenie
Autor Wiadomość
Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-11-28, 16:56   Hitman: Rozgrzeszenie

Gra wciąz świeża a miałem okazję chwilę pograć... i powiem że mam mieszane uczucia. Fabula jest płastugą. A sama gra? Tez ma swoje spore głupotki, że tak zacytuję:

Cytat:
Najczęściej bowiem misje nie polegają na wyeliminowaniu kogoś, ale na przekradnięciu się z punktu A do punktu B. Etapy w takim wypadku podzielone są na kilka niezależnych od siebie sekcji (co prowadzi do absurdalnie głupich sytuacji - to nieważne, że zrobiłeś masakrę shotgunem i karabinem w jakimś budynku - na jego dziedzińcu znów możesz się skradać!), zwykle klaustrofobicznie wręcz małych.

To nie jest stary hitmen, a szkoda ;/

Rayman99 

Nick na CM: nie maxd
Wysłany: 2012-11-28, 19:54   

nie gralem ale widzialem i gra mi sie podoba dobra rozruba jest w misjach :super:

Necron2 

Wysłany: 2012-12-02, 13:32   

Gra wg mnie, starego Hitmanowego wyjadacza, jest naprawdę dobra, ale ma swoje wady. Wspomniane przez Raja liniowe misje są na szczęście tak skonstruowane, że można je przejść na wiele sposobów. Sandboxy też się zdarzają. Jednak zmieniona formuła rozgrywki (dużo więcej skradania, mniej chodzenia w przebraniach) nie każdemu musi przypaść do gustu. Za to znacznie usprawniono strelaniny i inteligencję wrogów, skradanie się również jest teraz dużo wygodniejsze, a nowości pokroju instynktu nie niszczą balansu rozgrywki. Mówiąc krótko - gra sama w sobie jest świetna, jednak jako kolejny Hitman z pewnością kontrowersyjna.
PS. Fabuła nie jest aż taka tragiczna. Zgodzę się, że nieco naciągana, w zamian jednak dostajemy wyraziste postacie i wg mnie świetne dialogi. Opis tunelowego etapu zawarty w poście Raji też jest moim zdaniem potężnie przesadzony.

Odpowiedz do tematu